Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες
`Αντζελα Γκερέκου

Ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κατέθεσε η πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κα. `Αντζελα Γκερέκου, σχετικά με την ανάγκη απλοποίησηςκαι επιτάχυνσης των…

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κατέθεσε η πολιτική εκπρόσωπος θεμάτων τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κα. `Αντζελα Γκερέκου, σχετικά με την ανάγκη απλοποίησης<...>και επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες.

Η κα. Γκερέκου επισημαίνει ότι η Ρωσία αποτελεί μία από τις πλέον ανερχόμενες δυναμικά τουριστικές «πηγές» για την Ελλάδα αλλά τα προβλήματα γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων που παρουσιάζονται στη διαδικασία έκδοσης βίζας, είναι ιδιαίτερα σημαντικά“. “`Αλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ισπανία”, πρόσθεσε η κα Γκερέκου, “έχουν βρει τρόπους να παρακάμψουν το πρόβλημα αυτό”.

Με βάση τα στοιχεία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Ρωσία για το 2007, εκδόθηκαν πέρυσι 270.000 βίζες επισκεπτών, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα επισκέφτηκαν την Τουρκία (για την οποία δεν απαιτείται βίζα) 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες. Ο αριθμός αναμένεται φέτος να αυξηθεί σε 2,5 εκατομμύρια (όλα τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 13.7.2008, σελ. 17, οικονομικού ένθετου).

Κατόπιν τούτων, η κα Γκερέκου έθεσε στους αρμόδιους Υπουργός το εξής ερώτημα: “Εφόσον η Ρωσία αποτελεί «προνομιακή τουριστική αγορά» για τη χώρα μας, για ποιο λόγο δεν υιοθετούνται και από την Ελλάδα, οι πρακτικές χωρών όπως η Ισπανία, για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας από τη Ρωσία; Υπάρχουν σκέψεις προς τούτο και αν ναι, πότε αναμένεται να υλοποιηθούν;”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024