Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑβραμόπουλος: Τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο πάγωσαν την παγκόσμια τουριστική αγορά

Αβραμόπουλος: Τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο πάγωσαν την παγκόσμια τουριστική αγορά

“Θα πρέπει να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την οδύνη, αλλά και την οργή μας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο και να ευχηθούμε το συντομότερο δυνατόν η Διεθνής Κοινότητα, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας, να δώσει τέλος στην μάστιγα της τρομοκρατίας δήλωσε την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση του με…

“Θα πρέπει να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την οδύνη, αλλά και την οργή μας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο<...>και να ευχηθούμε το συντομότερο δυνατόν η Διεθνής Κοινότητα, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας, να δώσει τέλος στην μάστιγα της τρομοκρατίας δήλωσε την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα όσα συνέβησαν χθες στο Λονδίνο πάγωσαν την παγκόσμια τουριστική αγορά είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι “θέλουμε να πιστεύουμε, ότι σύντομα θα επανέλθει το θετικό και ήρεμο κλίμα, διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο τουρισμός είναι πάνω από όλα ψυχολογία.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις πάνω στα θέματα του τουρισμού, για τις τελευταίες αποστολές στην `Απω Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα για τον ελληνικό τουρισμό φέτος.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “όλα δείχνουν πως ο Ελληνικός Τουρισμός πλέον βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης, όπως είναι γνωστό από αξιόπιστους φορείς, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού αλλά και μετά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ΣΕΤΕ. Αυτή η χρονιά σίγουρα θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, τα μέτρα δε, που λαμβάνονται και η στρατηγική που έχει υιοθετηθεί είναι βέβαιο, ότι εξασφαλίζουν μια ανοδική πορεία για το μέλλον”.

Ενώ, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι “προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της πολιτικής είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα της χώρας και η προσαρμογή του επιχειρηματικού κόσμου στα νέα ποιοτικά δεδομένα που τίθενται. Διότι αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στον ελληνικό τουρισμό. Να είναι ποιοτικός τουρισμός. Είμαστε σε καλή πορεία, κινούμεθα στη βάση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και είμαστε βέβαιοι, ότι όλα θα πάνε καλά”.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό από το τρομοκρατικό χτύπημα, ο Υπουργός απάντησε πως “θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα υπάρξουν. Είπα όμως πρωτύτερα, ότι ο τουρισμός είναι πάνω από όλα ψυχολογία. Και γεγονότα τραγικά, σαν και αυτό το χθεσινό, αλλά και άλλα, όπως τα φυσικά φαινόμενα που χτύπησαν πριν από λίγους μήνες την `Απω Ανατολή, όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτά τα λαμβάνουμε υπόψη. Βέβαια, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε, ότι η χώρα μας, είναι μια χώρα με φιλικό φυσικό περιβάλλον και όπως απέδειξε και η άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας προορισμός, όπου οι συνθήκες ασφάλειας είναι δεδομένες. Δεν σημαίνει όμως αυτό, ότι δεν επηρεαζόμαστε και εμείς από το αρνητικό ψυχολογικό κλίμα. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και πάνω από όλα ευχόμαστε όλα αυτά να ξεπεραστούν και να χτυπηθεί η τρομοκρατία. Διότι, εάν όπως ακούγεται, άνοιξε ήδη ένας νέος κύκλος, όλα αυτά δεν προαναγγέλλουν τις καλύτερες εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Στη συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν συμφωνεί με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, επειδή το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι ένα εκ των οικονομικών Υπουργείων, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “το δικό μας Υπουργείο είναι παραγωγικό, δεν είναι οικονομικό και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τον τελευταίο καιρό. Να προσδώσουμε στον τουρισμό μια άλλη κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά τώρα στα μεγέθη αυτά, μην ξεχνάτε, ότι αναλύονται, εκτιμώνται, αξιολογούνται και θα υπάρξουν επίσημες θέσεις”.

Όσον αφορά στο μπλοκάρισμα ορισμένων Τουριστικών Ακινήτων και εάν το θέμα αυτό έχει φέρει σε κάποια διαμάχη, αντιπαλότητα το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το Υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά και καμία αντιπαλότητα. “Αντίθετα” πρόσθεσε “πρέπει να σας πω, ότι η συνεργασία είναι αγαστή, η συνεννόηση πλήρης και σε ό,τι αφορά στα θέματα, που από κοινού διαχειριζόμαστε, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων”.

Τέλος, σχετικά με την πώληση των Τουριστικών Ακινήτων, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως “ως προς το κομμάτι που αφορά στην αξιοποίηση των Τουριστικών Ακινήτων, ένα σκοπό έρχονται αυτά να επιτελέσουν. Την τουριστική αναπτυξιακή διάσταση της πολιτικής μας. Τα μελετούμε, συνεργαζόμαστε, συναποφασίζουμε και είμαι βέβαιος, ότι για ολόκληρη την Περιφέρεια, όπου δηλαδή εκτείνεται αυτό το δίκτυο των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι επ΄ ωφελεία και της Τοπικής Κοινωνίας και γενικότερα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024