Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιάλογο με την Αλβανία για την κατάργηση βίζας ξεκίνησε η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διάλογο με την Αλβανία για την κατάργηση βίζας ξεκίνησε η Ε.Ε.

Συνομιλίες με την Τουρκία για την κατάργηση βίζας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Franco Frattini, στο πλαίσιο […]

Συνομιλίες με την Τουρκία για την κατάργηση βίζας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Franco Frattini, στο πλαίσιο επίσκεψης<...>του στα Τίρανα. Στόχος του διαλόγου είναι να δοθούν ξεκάθαρες εντολές στις αλβανικές αρχές για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, προτού η κατάργηση βίζας ισχύσει για όλους τους πολίτες της χώρας.

Ξεκινώντας τις εργασίες διαλόγου για την κατάργηση της βίζας ο κ. Frattini τόνισε πως η ενέργεια αυτή “αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Ε.Ε. για στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας”.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2008, οι πολίτες της Αλβανίας απολαμβάνουν απλουστευμένες διαδικασίες έκδοσης βίζας, έπειτα από σχετική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι διαδικασίες αυτές αφορούν ένα πλήθος Αλβανών πολιτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται φοιτητές, αθλητές, δημοσιογράφοι, ασθενείς, επιχειρηματίες, αλλά και άτομα που επιθυμούν να επισκεφτούν συγγενικά τους πρόσωπα σε χώρες της Ε.Ε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024