Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκτέλεση Βρετανού τουρίστα από την Αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής
Ο Βρετανός είχε απαχθεί στο Νίγηρα

Εκτέλεση Βρετανού τουρίστα από την Αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής

Ένας Βρετανός τουρίστας που κρατούσε όμηρο στο Μαλί η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ εκτελέστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης που εμφανίστηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα. Η ανακοίνωση δε διευκρινίζει […]

Ένας Βρετανός τουρίστας που κρατούσε όμηρο στο Μαλί η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ εκτελέστηκε,<...> σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης που εμφανίστηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα. Η ανακοίνωση δε διευκρινίζει τον τρόπο της εκτέλεσης, επισημαίνει το αμερικανικό κέντρο SITE, που έχει αναλάβει την παρακολούθηση αυτών των ιστοσελίδων.

Ο Βρετανός είχε απαχθεί μαζί με άλλους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες στο Νίγηρα στις 22 Ιανουαρίου. Δύο από τους ομήρους, η Γερμανίδα Μαριάν Πετζόλντ και η Ελβετή Γκαμπριέλα Μπούρκο Γκρέινερ απελευθερώθηκαν στις 22 Απριλίου στο βόρειο Μαλί. Η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι θα εκτελέσει το Βρετανό, αν η βρετανική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει τον ιμάμη Αμπού Κατάντα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν καταδίκασε ως βάρβαρη τρομοκρατική πράξη τη δολοφονία του Βρετανού ομήρου Εντουιν Ντάιερ από την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ. “Έχουμε ισχυρούς λόγους να πιστεύουμε ότι ένας Βρετανός πολίτης, ο Εντουιν Ντάιερ, δολοφονήθηκε από έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στο Μάλι. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτήν την βάρβαρη και αβάστακτη τρομοκρατική πράξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. “Η δολοφονία του Εντουιν Ντάιερ «ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να μη υποχωρήσουμε ποτέ στις απαιτήσεις τρομοκρατών και να μην πληρώσουμε λύτρα. Θέλω εκείνοι που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τρομοκρατία εναντίον Βρετανών πολιτών να γνωρίζουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι εμείς και οι σύμμαχοί μας θα τους καταδιώξουμε ανελέητα και ότι θα τούς αποδοθεί η δικαιοσύνη που τούς αρμόζει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024