Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπεύθυνη η Αλ Κάιντα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο

Υπεύθυνη η Αλ Κάιντα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο

Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Λονδίνο και σκόρπισαν τον θάνατο, αλλά και τον πανικόστη βρετανική πρωτεύουσα, ανέλαβε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2005, η […]

Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Λονδίνο και σκόρπισαν τον θάνατο, αλλά και τον πανικό<...>στη βρετανική πρωτεύουσα, ανέλαβε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2005, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα με βιντεοκασέτα, που εστάλη στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο `Αλ Τζαζίρα`.

Μάλιστα, το `Αλ Τζαζίρα` ανέφερε ότι στη βιντεοταινία περιέχεται η διαθήκη ενός από τους καμικάζι βομβιστές της επίθεσης, του Μοχάμαντ Σιντίκ Χαν, στην οποία ο καμικάζι για τις επιθέσεις αυτές επιρρίπτει την ευθύνη στην υποστήριξη της Βρετανίας στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Το `Αλ Τζαζίρα` ανακοίνωσε ακόμα ότι στην ίδια βιντεοταινία περιέχονται σχόλια από αναπληρωτή του Οσάμα μπιν Λάντεν, του Αϊμάν Αλ-Ζαρκάουι.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί ή όχι εάν η συγκεκριμένη είναι η ίδια βιντεοταινία, που μεταδόθηκε από το κανάλι στις 4 Αυγούστου και στην οποία ο Αλ-Ζαρκάουι προειδοποιούσε τους Βρετανούς και για άλλες επιθέσεις, τονίζοντας ότι η πολιτική του πρωθυπουργού, κ. Τόνι Μπλερ θα τους φέρει μόνο περισσότερη καταστροφή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024