Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕΟΤ: Προσπάθειες για άνοιγμα νέων αγορών με δυνατότητα τουριστικής συνεργασίας

ΕΟΤ: Προσπάθειες για άνοιγμα νέων αγορών με δυνατότητα τουριστικής συνεργασίας

Αποστολή – Ντουμπάι Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Arabian Travel Market, ATM, που έγινε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο ΕΟΤ έλαβε για πρώτη φορά μέρος με περίπτερο, […]

Αποστολή – Ντουμπάι

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Arabian Travel Market, ATM<.>, που έγινε στο Ντουμπάι<...> των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο ΕΟΤ έλαβε για πρώτη φορά μέρος με περίπτερο, και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Πατέλλης αυτή η κίνηση έγινε στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει ο Οργανισμός ώστε να ανοιχθούν δρόμοι και νέες αγορές τις οποίες ο ιδιωτικός κλάδος θα αξιοποιήσει.

'Πρέπει να βρεθούν νέες αγορές, η Αγγλία, η Γαλλία, και η Γερμανία έχουν πάρει το δρόμο τους. Ο κόσμος έχει αλλάξει, έχουν βγει νέα κράτη με δύναμη και δυναμική. Πρέπει να αναπτύξουμε σχέση μαζί τους προς όφελος του τουρισμού,' τόνισε ο κ. Πατέλλης σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Travel Daily News.

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλλη, οι αραβικές χώρες έχουν δυναμικό ανάπτυξης τουρισμού και μεγάλο πληθυσμό. 'Επίσης, μια άλλη ενδιαφέρουσα αγορά είναι η Κίνα,' μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ.

'Ο ΕΟΤ πρέπει να ανοίγει τους δρόμους στους ιδιώτες σε μέρη παρθένα για να περιορισθεί η εξάρτηση από τους παραδοσιακούς και μεγάλους Tour Operators. Με δεδομένο ότι η διπλωματική μας σχέση με τους Άραβες είναι μακροχρόνια πρέπει τώρα να κάνουμε κινήσεις ώστε να αξιοποιηθεί η σχέση μας και τουριστικά. Η έκθεση ATM είναι η μεγαλύτερη του αραβικού κόσμου και πρέπει να έχουμε παρουσία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε και άλλες αγορές', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλλης.

'Όπως είδα από τις επαφές που είχα υπάρχουν προοπτικές τουριστικής συνεργασίας σε πολλά επίπεδα. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή η χώρα μας έχει στραφεί προς τις μεγάλες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού με την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΕΤΑ. Οι αραβικές χώρες έχουν επενδυτική ικανότητα, και αυτό πρέπει να εξετασθεί γιατί ήδη υπήρξε ενδιαφέρον'.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Πατέλλης συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Department of Tourism and Marketing κ. Khalid A bin Sulayem, με παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στα Η.Α.Ε. κ. Γιώργου Ζώη. Ο κ. Khalid A bin Sulayem έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τουριστική συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας.

Φωτό: Από αριστερά ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Η.Α.Ε. κ. Γιώργος Ζώης, ο γενικός διευθυντής του Department of Tourism and Marketing κ. Khalid A bin Sulayem και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024