Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈρευνα για τις τάσεις στην αγορά MICE της Μέσης Ανατολής στα πλαίσια της ATM 2006

Έρευνα για τις τάσεις στην αγορά MICE της Μέσης Ανατολής στα πλαίσια της ATM 2006

Τη διεξαγωγή έρευνας, με αντικείμενο τις τάσεις στον χώρο της οργάνωσης και εκτέλεσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων (MICE – Meetings, Incentives, Congresses, Events), της Μέσης Ανατολής ανέθεσε η εταιρία Reed Travel Exhibitions (RTE), που είναι η διοργανώτρια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη περιοχή…

Τη διεξαγωγή έρευνας, με αντικείμενο τις τάσεις στον χώρο της οργάνωσης και εκτέλεσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων (MICE – Meetings, Incentives,<...>Congresses, Events), της Μέσης Ανατολής ανέθεσε η εταιρία Reed Travel Exhibitions (RTE), που είναι η διοργανώτρια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη περιοχή – Arabian Travel Market – στην εταιρία Nicholas Publishing International, που εκδίδει τους οδηγούς MICE για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και εκδίδει και διμηνιαίο σχετικό περιοδικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα παρουσιαστούν, στα πλαίσια σεμιναρίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης Arabian Travel Market 2006, που θα πραγματοποιηθεί για 13η φορά τον Μάιο (2-5 του μηνός) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντουμπάι.

“Στα πλαίσια των διμηνιαίων εκδόσεων του περιοδικού μας και των οδηγών MICE για τις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής διαπιστώσαμε ότι η έλλειψη στατιστικών στοιχείων για τον αναπτυσσόμενο αυτό χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων είναι εμφανέστατη” δήλωσε σχετικά ο κ. Robert Nicholas, Γενικός Διευθυντής της Nicholas Publishing International. “Για εννιά χρόνια” πρόσθεσε “ετοιμάζουμε οδηγούς για τις τουριστικές αρχές των περισσότερων χωρών της Μέσης Ανατολής, αλλά τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε διαπιστώσει πως οι MICE operators στη περιοχή και ειδικότερα στο Ντουμπάι αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις”.

Συνεπώς, η έρευνα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στις τάσεις και τα δεδομένα του 2005, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο τομέας της οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων (MICE), με την καταγραφή του μεγέθους και του αριθμού των συνεδρίων, των δωματίων που χρησιμοποιούνται και των δαπανών που απαιτούνται.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Nicholas “η αγορά σήμερα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες”, εξηγώντας πως “η πιο κοινή, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι επισκέπτες του Ντουμπάι είναι η απίστευτη αύξηση στις τιμές δωματίων, όταν διεξάγονται μεγάλα γεγονότα στην πόλη”.

Ακόμα, ο ανταγωνισμός που γεννάται για τον κλάδο αυτό από περιοχές, όπως το Ομάν, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Abu Dhabi αποτελεί σοβαρή πρόκληση για το Ντουμπάι. Εξάλλου, είναι εμφανές πως με φτηνές και συχνές αεροπορικές μεταφορές ακόμη και η Ρωσία ή η Αυστραλία μπορούν να ξεπεράσουν παραδοσιακές αγορές MICE της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024