Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕρωτηματικά δημιουργεί η μη κατάθεση της επιστολής της ABTA στη Βουλή

Ερωτηματικά δημιουργεί η μη κατάθεση της επιστολής της ABTA στη Βουλή

Με νέα επερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούν την κατάθεση στη Βουλή της από 3 Μαΐου 2006 επιστολής της ABTA προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Παρά το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη συζητήθηκε στη Βουλή…

Με νέα επερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούν την κατάθεση στη Βουλή<...>της από 3 Μαΐου 2006 επιστολής της ABTA προς το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Παρά το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη συζητήθηκε στη Βουλή σχετική επερώτηση, η κυρία υπουργός κατέθεσε την αλληλογραφία του υπουργείου με την ABTA, χωρίς όμως να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη επιστολή. Αυτό προκάλεσε ερωτηματικά για το περιεχόμενό της, με αποτέλεσμα την εκ νέου ΑΚΕ στη Βουλή και ειδικότερα της επίμαχης επιστολής, από πλευράς βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, χθες Πέμπτη, συζητήθηκε επερώτηση σχετική με τον εσωτερικό τουρισμό, την ανυπαρξία νομοθετικού έργου του υπουργείου, τις παράνομες προσλήψεις διευθυντικών στελεχών αλλά και την τουριστική εκπαίδευση. Η κυρία υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο τουρισμός είναι ο μοναδικός ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας της διεθνούς οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστική παρουσία”, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις εντάξεις στον αναπτυξιακό νόμο και την αναθεώρηση του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα. Ειδικότερα, οι εντάξεις επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο ανήλθαν σε 480, ενώ αυξήθηκε η απορροφητικότητα του Ανταγωνιστικότητα από 8% το Μάρτιο του 2004 σε 46% σήμερα, μετά την αναδιάρθρωσή του.

Επίσης η κυρία Πετραλιά αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην προώθηση των διαδικασιών για την κατάρτιση του εθνικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό. Αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι της στην Κίνα και στα αποτελέσματα που επέφερε, ενώ όσο αφορά στο νομοθετικό έργο του υπουργείου αναφέρθηκε στην προώθηση νομοσχεδίων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου και ιαματικό τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης δεν έχει καταθέσει κανένα νομοσχέδιο πλην αυτού της ίδρυσής του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024