Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη Χαλκιδική

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τη Χαλκιδική

Σημαντική δεξαμενή άντλησης τουριστών αποτελεί η ρωσική αγορά για τη Χαλκιδική. Ειδικότερα, ολοένα και περισσότεροι είναι οι Ρώσοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα η ζήτησή τους επικεντρώνεται σε…

Σημαντική δεξαμενή άντλησης τουριστών αποτελεί η ρωσική αγορά για τη Χαλκιδική. Ειδικότερα, ολοένα και περισσότεροι είναι οι Ρώσοι που επιθυμούν να επισκεφτούν<...>τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα η ζήτησή τους επικεντρώνεται σε ξενοδοχεία πολυτελείας 4 και 5 αστέρων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ένωσης τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας κυρία Λιούμποβ Σμιρνόβα πέρυσι η αύξηση για ελληνικούς προορισμούς ξεπέρασε το 45% και σύμφωνα με εκτιμήσεις στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί και φέτος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όπως συμβαίνει με την Χαλκιδική το ίδιο μεγάλη είναι η προσέλευση Ρώσων τουριστών και σε αγορές όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Όσο αφορά στο θέμα της βίζας και στα προβλήματα που δημιουργούνται, σε συνέδριο που διεξάγεται στη Χαλκιδική, με γραπτό του μήνυμα ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών βιομηχανιών της Ρωσίας κ. Σπίλκο Σεργκέι πρότεινε την πραγματοποίηση συνάντησης προξενικών αρχών παρουσία κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: “Πρέπει να εργαστούμε για το θέμα της βίζας, γιατί οι Ρώσοι τουρίστες ολοένα αυξάνονται -από 100.000 σε όλη την Ελλάδα το 2004, σε 146.000 το 2005- και αναλόγως αυξάνεται και ο φόρτος στα ελληνικά προξενεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης”. Και συνέχισε: “Προς το παρόν καταφέρνουμε να αποφεύγουμε τα τεχνικά προβλήματα, κι αυτό είναι προς τιμήν των ελληνικών προξενικών αρχών, αλλά πρέπει να λύσουμε το θέμα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024