Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρουσίαση της κινέζικης επαρχίας Shaanxi σε επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα

Παρουσίαση της κινέζικης επαρχίας Shaanxi σε επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα

Παρουσίαση της περιφέρειας Shaanxi της Κίνας, η οποία καλύπτει έκταση περίπου 200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει πληθυσμόπάνω από 37 εκατομμύρια κατοίκους, έγινε πριν λίγες μέρες σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους […]

Παρουσίαση της περιφέρειας Shaanxi της Κίνας, η οποία καλύπτει έκταση περίπου 200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχει πληθυσμό<...>πάνω από 37 εκατομμύρια κατοίκους, έγινε πριν λίγες μέρες σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από αξιωματούχους της περιοχής, με απώτερο στόχο την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο επικεφαλής του οργανισμού τουρισμού της περιφέρειας Shaanxi, κ. Dong Xianmin, τόνισε ότι “η Ελλάδα τον προσέλκυσε διότι, αποτελεί μία από τις χώρες που γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός, έχει μακρόχρονη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, που όλοι οι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφθούν”.

Αναφερόμενος στην ιστορική και πολιτιστική διαδρομή της περιφέρειας Shaanxi και υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί παράλληλη πορεία με αυτή της Ελλάδας, σημείωσε ότι “αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία πολιτιστικά κέντρα της κινεζικής ιστορίας”.

Η πρωτεύουσα Xi`an -που ονομαζόταν Chaag`an στην αρχαία εποχή- αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα με μακρά ιστορία στην Κίνα. Ήταν η αφετηρία του δρόμου του μεταξιού και φημίζεται ως η τέταρτη πρωτεύουσα του αρχαίου πολιτισμού, δίπλα σε Ρώμη, Αθήνα και Κάιρο. Η πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά συνέβαλε ώστε η περιφέρεια Shaanxi να είναι ένας πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός στην Κίνα όσο και στον κόσμο. Ο κ. Dong εξέφρασε την ικανοποίησή του, που όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των τουριστών που επισκέπτονται την περιφέρεια Shaanxi, η οποία διαθέτει ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον και τις αυθεντικές κινεζικές παραδόσεις.

Στην περιοχή, μεταξύ άλλων αξιοθέατων, βρίσκεται και το μουσείο των Τσι(Qin) ερυθρών πήλινων αγγείων πολεμιστών και αλόγων (Terra Cotta) που είναι φημισμένα για τον μεγαλοπρεπή τρόπο παρουσίασης και τη λαμπρή γλυπτική τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024