Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε συναγερμό οι αρχές ασφαλείας του Λονδίνου

Σε συναγερμό οι αρχές ασφαλείας του Λονδίνου

Σε συναγερμό τέθηκαν χτες, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005, οι αρχές ασφαλείας του Λονδίνου, καθώς ο φόβος για ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημαζωντάνεψε και πάλι στις καρδιές των Λονδρέζων, με τη συμπλήρωση […]

Σε συναγερμό τέθηκαν χτες, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005, οι αρχές ασφαλείας του Λονδίνου, καθώς ο φόβος για ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα<...>ζωντάνεψε και πάλι στις καρδιές των Λονδρέζων, με τη συμπλήρωση τεσσάρων εβδομάδων από τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι στις 21 Ιουλίου, πάλι ημέρα Πέμπτη, σημειώθηκαν τέσσερις απόπειρες πυροδότησης εκρηκτικών.

Ολόκληρη η βρετανική πρωτεύουσα ήταν χτες αστυνομοκρατούμενη, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας να εφαρμόζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης, ενώ 10.000 αστυνομικοί βρίσκονταν σε επιφυλακή, κυρίως σε πολυσύχναστες περιοχές.

Μάλιστα προχτές, Τετάρτη 3 Αυγούστου, οι διωκτικές αρχές που ανακρίνουν 20 υπόπτους άσκησαν την πρώτη ποινική δίωξη εναντίον του 23χρονου Ισμαήλ Αμπντουραχμάν, που κατηγορείται με βάσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη βομβιστή.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιμάμηδων και Τεμενών της Βρετανίας, κ. Ζάκι Μπαντάουι, συνέστησε στις μουσουλμάνες της χώρας να μην φοράνε την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα, εάν φοβούνται ότι θα γίνουν στόχος επιθέσεων.

Από την άλλη, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χτες ότι έχουν υπερ-εξαπλασιασθεί τα περιστατικά βίαιης επίθεσης, εξύβρισης και φθοράς ξένης περιουσίας με θύματα Μουσουλμάνους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο `Αλ Τζαζίρα` μετέδωσε χτες το απόγευμα νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αλ Ζαουάχρι να προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι η πολιτική του Τόνι Μπλερ θα προκαλέσει περισσότερη καταστροφή στο Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024