Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία Ε.Ε. και Ρωσίας για την απλοποίηση έκδοσης βίζας

Συμφωνία Ε.Ε. και Ρωσίας για την απλοποίηση έκδοσης βίζας

Ανάσα και ώθηση στον τουρισμό από Ρωσία αναμένεται να δώσει η συμφωνία που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων…

Ανάσα και ώθηση στον τουρισμό από Ρωσία αναμένεται να δώσει η συμφωνία που υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και<...> Ρωσικής Ομοσπονδίας για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων (βίζα) και την επανεισδοχή και τη διατήρησή της σε χαμηλό κόστος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης δήλωσε τα εξής:

«Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη χθεσινή υπογραφή (Πέμπτη) των Συμφωνιών μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας για την διευκόλυνση χορήγησης θεωρήσεων και την επανεισδοχή. Με τις Συμφωνίες αυτές ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς απλουστεύονται οι διαδικασίες και διατηρείται μειωμένο το κόστος των θεωρήσεων για μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού που μετακινούνται μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε.

Η χώρα μας, η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταχεία ευόδωση των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από τις προνομιακές αυτές συμφωνίες που αφορούν κυρίως στον πολιτιστικό και συνεδριακό τουρισμό. Το ρεύμα των Ρώσων επισκεπτών, προς την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σημαντικά, για κατηγορίες πληθυσμού όπως επιχειρηματίες, αθλητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες κ.α. που καλούνται σε ανάλογες διοργανώσεις.

Προς αυτήν την κατεύθυνση επενδύουμε συστηματικά με πρόγραμμα και στόχευση, προκειμένου να κομίσουμε πολλαπλά οφέλη από τη μεγάλη αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών προσεγγίζει το ζήτημα με μια σφαιρική και ολοκληρωμένη πολιτική δράσεων. Βελτιώσαμε σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις Προξενικές μας Αρχές, μέσα από τη στέγασή τους σε νέα σύγχρονα κτίρια, την εκπαίδευση του προσωπικού και την επιτάχυνση των χρόνων έκδοσης των θεωρήσεων. Καλύψαμε αδυναμίες, κενά και απραξία ετών. Με συνεχή και συστηματική προσπάθεια κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο και υπερβαίνουμε τις αδυναμίες που μας κληροδότησε το χθες.

Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο από τους φορείς του ελληνικού όσο και του ρωσικού τουρισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ κ. Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που έχει συντελεστεί από την ελληνική πλευρά.

Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια συνέπεια, έχοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της θα επιτύχει να αξιοποιήσει προς όφελος της εθνικής οικονομίας τις νέες ευκαιρίες που για πρώτη φορά δημιουργούνται.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024