Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυμφωνία των G20 για ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και την ασφάλεια στα αεροδρόμια
Τρομοκρατία

Συμφωνία των G20 για ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και την ασφάλεια στα αεροδρόμια

Έπειτα από τα τραγικά γεγονότα της Παρασκευής, 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι (οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 132), οι ηγέτες της G20 συμφωνούν στην ανάγκη ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας των πτήσεων, σύμφωνα με το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της συνόδου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν, από τη Σύνοδο στην Αττάλεια της Τουρκίας, να ενισχύσουν τον έλεγχο των συνόρων και της ασφάλειας αεροδρομίων. Οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν επίσης πως όλες οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία αναμένεται να φέρει μόνο φέτος στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποδεχόμενες πρόσφυγες και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Η προσφυγική κρίση έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και όπως φαίνεται θα βρίσκεται για αρκετά χρόνια ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Η G20 θα πρέπει να αναβαθμίσει το θέμα σε παγκόσμιο και να αναζητήσει μία λογική αντιμετώπισης του υπό αυτό το πρίσμα, χαράσσοντας μία νέα κοινωνική και οικονομική στρατηγική διεθνούς χαρακτήρα.

Οι ηγέτες της G20 θα συμφωνήσουν σήμερα ότι η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί συντονισμένα, αναφέρεται στο σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης και η συμφωνία στο θέμα αυτό θεωρείται διπλωματική επιτυχία για την Ευρώπη και την Τουρκία. Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν επίσης πως όλες οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία αναμένεται να φέρει μόνο φέτος στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποδεχόμενες πρόσφυγες και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ευρώπη και η Τουρκία, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ασκούσαν πιέσεις για να αναγνωρίσει η G20 το πρόβλημα ως παγκόσμιο και να βοηθήσει οικονομικά στην αντιμετώπισή του, παρά την αντίθεση της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

“Καλούμε όλα τα κράτη να συμβάλουν για να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την κρίση και να μοιραστούν τα βάρη που συνδέονται μ’ αυτή, περιλαμβανομένων της μετεγκατάστασης προσφύγων, άλλων μορφών ανθρωπιστικής αποδοχής, ανθρωπιστικής βοήθειας και προσπαθειων ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες να εξασφαλίσουν τα προς το ζην”, αναφέρεται στο σχέδιο της απόφασης.

Οι ηγέτες της G20 θα συμφωνήσουν επίσης να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τους μετανάτες, όπως έχει ζητηθεί από την Ευρώπη, και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μετανάστευσης, όπως τον πόλεμο στη Συρία, προστίθεται στο σχέδιο απόφασης.

Ανακοίνωση της Air France
Έπειτα από τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, η Air France ανακοίνωσε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις προς/από την Γαλλία πραγματοποιούνται κανονικά.

“Καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις θα είναι αναμενόμενες εξαιτίας της επιβολής ελέγχων στα σύνορα από τις αρχές. Οι επιβάτες καλούνται να προνοούν για την άφιξή τους στα Γαλλικά αεροδρόμια και να έχουν στην κατοχή τους ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Για όποιες εξελίξεις η Air France θα ενημερώνει τους επιβάτες της το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές για να εξασφαλίσει την υψηλότερη προστασία και τα επίπεδα ασφαλείας για τους πελάτες και το προσωπικό της”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αυξάνουν την ασφάλειά τους τα όλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Η υπηρεσία Αeroports de Paris, η οποία διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle προειδοποίησε πως οι επιβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στα τελωνεία και στα γραφεία μετανάστευσης μέχρι και 45 λεπτά.

Η Air France ανέφερε ακόμη ότι μία εκ των πτήσεών της από το αεροδρόμιο Schipol του Amsterdam δέχθηκε απειλή μέσω Twitter χθες. Όλοι οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο και οι αρχές έψαξαν τις αποσκευές και το αεροπλάνο διεξοδικά.


Η εκκένωση στο αεροδρόμιο Gatwick το περασμένο Σάββατο.
  
Επίσης, το βόρειο terminal του Gatwick του Λονδίνου εκκενώθηκε για πάνω από 7 ώρες το Σάββατο, με την αστυνομία να διερευνά τη δράση ενός 41χρονου από τη Γαλλία, ο οποίος δρούσε περίεργα και παράτησε μία τσάντα μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών. Μία ομάδα πυροτεχνουργών κλήθηκε προς διερεύνηση και ένα υποτιθέμενο όπλο αναφέρεται πως ελήφθη για περαιτέρω εξέταση.

Η Βρετανία θα υπερδιπλασιάσει τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στην αεροπλοία για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή των ισλαμιστών, δήλωσε ο πρωθυπουργός David Cameron χθες.

Σε γραπτή δήλωση από την Τουρκία, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G20 ο Cameron ανέφερε ότι ως μέρος μιας ευρύτερης πενταετούς αναθεώρησης άμυνας και ασφάλειας που θα δημοσιοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα προσθέσει 1.900 αξιωματικούς στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αλλάξει τη διαδικασία ασφάλειας στις επιβατικές πτήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο τωρινός προϋπολογισμός για ασφάλεια στα αεροδρόμια είναι περίπου 12,7 εκατ. ευρώ (9 εκατ. λίρες) το χρόνο, ποσό που σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει τα επόμενα πέντε χρόνια. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε εξειδικευμένο προσωπικό να παρέξει βοήθεια σε διεθνή αεροδρόμια – ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου ταξιδεύουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες – σε προσωπικό, υλικό και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει έρευνα σε τεχνολογίας ανίχνευσης κινδύνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024