Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή του HATTA στην 1η Διεθνή Συνάντηση Κορυφής Προέδρων Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων
Τουριστικά γραφεία

Συμμετοχή του HATTA στην 1η Διεθνή Συνάντηση Κορυφής Προέδρων Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής των Προέδρων των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων στην Κόρδοβα της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Global Code of Ethics for Tourism του UNWTO, τον οποίο συνυπόγραψε και ο ΗΑΤΤΑ.

Στην 1η Διεθνή Συνάντηση Κορυφής των Προέδρων των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Τελώνης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Κόρδοβα της Ισπανίας από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2013 με τη συμμετοχή προέδρων Συνδέσμων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν ο νέος ρόλος των τουριστικών γραφείων, ο ρόλος των Συνδέσμων τον 21 αιώνα, οι νέοι τρόποι διανομής του αεροπορικού εισιτηρίου, οι εξυπηρέτηση των καταναλωτών και οι δυνατότητες διασύνδεσης των τουριστικών γραφείων, καθώς και η ανάπτυξη και αειφορία του παγκόσμιου τουρισμού.


Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Τελώνης υπογράφει το Global Code of Ethics for Tourism του UNWTO, παρουσία του γενικού γραμματέα UNWTO, Mr Taleb D. Rifai.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, συμφωνήθηκε μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ ECTAA (Τhe European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations) και ΙΑΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Global Code of Ethics for Tourism του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), τον οποίο συνυπόγραψε και ο ΗΑΤΤΑ.

Πρόκειται για ένα Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό, ένα βασικό πλαίσιο αναφοράς για τον υπεύθυνο και αειφόρο τουρισμό, το οποίο συνέταξε ο UNWTO. Βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο αρχών που έχουν σχεδιαστεί για να καθοδηγήσουν τους key- players στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Απευθύνεται στις κυβερνήσεις, στην τουριστική βιομηχανία, στις κοινότητες, αλλά και στους τουρίστες, στοχεύει στο να βοηθήσει τη μεγιστοποίηση των οφελών του κλάδου και στην ελαχιστοποίηση πιθανών αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Κώδικας θεσπίστηκε το 1999 από τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη δύο χρόνια αργότερα, τα οποία ρητά ενθάρρυναν τον UNWTO για την προώθηση της αποτελεσματικής παρακολούθησης των διατάξεών του. Από τότε, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις υπογράφουν τον των λόγω κώδικα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024