Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική συνεργασία Ελλάδας με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Επίσκεψη στο Μπαχρέιν και το Κατάρ πραγματοποίησε, ύστερα από επίσημη πρόσκληση, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με το διάδοχο του βασιλικού θρόνου του Μπαχρέιν, Σεΐχη Salman bin Hamad Al Khalifa και τον Εμίρη του Κατάρ, Hamad bin Khalifa Al-Thani, στους οποίους παρέδωσε γραπτά μηνύματα φιλίας και συνεργασίας του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Οι δύο ηγέτες…

Επίσκεψη στο Μπαχρέιν και το Κατάρ πραγματοποίησε, ύστερα από επίσημη πρόσκληση, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...> κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συναντηθεί με το διάδοχο του βασιλικού θρόνου του Μπαχρέιν, Σεΐχη Salman bin Hamad Al Khalifa και τον Εμίρη του Κατάρ, Hamad bin Khalifa Al-Thani, στους οποίους παρέδωσε γραπτά μηνύματα φιλίας και συνεργασίας του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Οι δύο ηγέτες απηύθυναν, μέσω του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, να επισκεφθεί τις χώρες τους.

Παράλληλα, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είχε μακρές συνομιλίες με κορυφαίους Υπουργούς των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, καθώς και με επιχειρηματίες του τουριστικού και ξενοδοχειακού κόσμου, κατά τη διάρκεια, των οποίων επισφραγίστηκε το ξεκίνημα μιας καινούργιας περιόδου στις οικονομικό – επενδυτικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα δύο αυτά Εμιράτα. Επίσης ανακοινώθηκε, ότι στο τέλος του μηνός Μαρτίου ξεκινά η λειτουργία αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Κατάρ από την QatarAir, ενώ ενισχύονται τα αεροπορικά δρομολόγια της Gulfair από και προς το Μπαχρέιν.

Μάλιστα, στο Μπαχρέιν, ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε με τον Υπουργό Πληροφοριών και Εξωτερικών Muhammad Abd-al-Ghaffar Abdallah Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, στο οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ενθάρρυνση των επενδύσεων στον ξενοδοχειακό τομέα.

Να σημειωθεί ότι στο ταξίδι του, ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Γιώργο Καλατζή, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη, το Γενικό Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου, Πρέσβη κ. Διονύση Κοδέλλα και τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών κ. Πέτρο Παπαγεωργίου.

Σχετικά, ο κ. Αβραμόπουλος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, δήλωσε ότι η επίσκεψη μας τόσο στο Μπαχρέιν όσο και το Κατάρ, δύο ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά και μεγάλες επιχειρηματικές και επενδυτικές αγορές, στέφθηκε με επιτυχία. Επιβεβαιώθηκαν οι αποφάσεις μας, να εγκαινιάσουμε συνεργασία και από το τέλος του μηνός Μαρτίου αρχίζει η απευθείας αεροπορική γραμμή ανάμεσα στο Κατάρ και την Αθήνα, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι αεροπορικές συνδέσεις με την Gulfair”. Ενώ, συμπλήρωσε ότι “ανοίγει μια καινούργια περίοδος ιδιαίτερα αισιόδοξη για τον τομέα των επενδύσεων, που τόσο πολύ ενδιαφέρει την εθνική μας οικονομία και που χάρη στο νέο αναπτυξιακό νόμο και τα νέα μέτρα, που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική”.

Τέλος, απεφασίσθη να ιδρυθούν γραφεία ελληνικού τουρισμού στις δύο αυτές χώρες, όπου ακόμη δεν έχουν εγκατασταθεί ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές. Τέλος, θα ακολουθήσει πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων επιχειρηματιών και φορέων με απώτερο στόχο τη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024