Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒαληνάκης: Η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας μεταξύ Ε.Ε.-Ουκρανίας θα ωφελήσει τον τουρισμό

Βαληνάκης: Η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας μεταξύ Ε.Ε.-Ουκρανίας θα ωφελήσει τον τουρισμό

Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, κ. Α. Μπουτέικο, πραγματοποίησε το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2006, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών,κ. Γ. Βαληνάκης, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών, που έχει αναλάβει η χώρα […]

Συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογο του, κ. Α. Μπουτέικο, πραγματοποίησε το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2006, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών,<...>κ. Γ. Βαληνάκης, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών, που έχει αναλάβει η χώρα μας, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ουκρανίας, για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας. Όπως ανέφερε άλλωστε σε δηλώσεις του ο κ. Βαληνάκης, η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας θα ωφελήσει ιδιαίτερα τον τουρισμό μας.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία Ελλάδας – Ουκρανίας, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι “είναι μια προσπάθεια ανάλογη με αυτήν που κατεβάλαμε και πετύχαμε να ολοκληρωθεί τον περασμένο Οκτώβριο με τη Ρωσία. Μάλιστα, ο κ. Βαληνάκης, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα, ο οποίος “εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ετοιμότητα που επέδειξε η ελληνική πλευρά προς διευκόλυνση των διατυπώσεων για τη χορήγηση θεωρήσεων σε ρώσους πολίτες και την ικανοποίησή του για την αύξηση άνω του 60% του ρεύματος ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2005″.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη, κατέληξε ο κ. Βαληνάκης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι “στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του Γενικού Προξενείου της Μόσχας σε νέο, σύγχρονο κτίριο, γεγονός που θα βελτιώσει και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού μας και θα αυξήσει κατά πολύ τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού Ρώσων πολιτών, που ελπίζουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας”.

Τέλος, μιλώντας για τον τουρισμό και τις κυβερνητικές προσπάθειες ενίσχυσης του ο κ. Βαληνάκης υπογράμμισε τα ακόλουθα: “Για πρώτη φορά εμείς, στο υπουργείο Εξωτερικών, εδώ και δύο χρόνια συστρατευόμαστε με το καθ` ύλην αρμόδιο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε μια συλλογική προσπάθεια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Εργαζόμαστε σκληρά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, τόσο για τη βελτίωση, απλούστευση και επιτάχυνση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις προξενικές αρχές, όσο και για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να αξιοποιήσουμε κάθε χαραμάδα που οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας, όπως αυτές καθορίζονται από τη Συνθήκη Σένγκεν, επιτρέπουν”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024