Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑ. Ανδρεάδης (ΠΟΞ): Το 2010 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά
Ο ΕΟΤ να εξελιχθεί σε επαγγελματικό εργαλείο μάρκετινγκ

Α. Ανδρεάδης (ΠΟΞ): Το 2010 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά

Η κυβέρνηση να ρίξει βάρος στην ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας του ξενοδοχειακού κλάδου και γενικότερα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και, συγκεκριμένα, του κόστους των υπηρεσιών, ζήτησε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την 25η έκθεση τουρισμού Philoxenia ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Η κυβέρνηση να ρίξει βάρος στην ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας του ξενοδοχειακού κλάδου και γενικότερα του ελληνικού τουριστικού<...> προϊόντος και, συγκεκριμένα, του κόστους των υπηρεσιών, ζήτησε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την 25η έκθεση τουρισμού Philoxenia ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Κι αυτό, όπως είπε, δεδομένου ότι το 2010 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά, τόσο λόγω κρίσης όσο και λόγω υποτίμησης του δολαρίου και χαμηλής ισοτιμίας λίρας-ευρώ.

Ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε επίσης οι τράπεζες να βοηθήσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις φέτος και το 2010 ενώ πρότεινε ο ΕΟΤ να εξελιχθεί σε επαγγελματικό εργαλείο μάρκετινγκ, καθώς, παρά τις μεγάλες δαπάνες προβολής (110 εκατ. σε εθνικό επίπεδο και 50 εκατ. σε περιφερειακό), τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Επιπλέον, μετέφερε πρόταση της ΠΟΞ: στη θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού να τοποθετηθεί επαγγελματίας του χώρου, πενταετούς θητείας, αποδεκτός από τα κόμματα εξουσίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κ. Δημ. Μαντούσης, ζήτησε πάγωμα δανείων και αναχρηματοδότηση των οφειλών του κλάδου, και μείωση τελών προσγείωσης κατά 50%, τουλάχιστον στα περιφερειακά αεροδρόμια. Πρόσθεσε πως ο κλάδος καταγράφει φέτος πτώση τζίρου 25%-30%. Κατά την εκτίμησή του, η κρίση θα γίνει πιο αισθητή στην Ελλάδα το 2010.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024