Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆμεση κυβερνητική παρέμβαση για την λύση της απεργίας των ναυτεργατών ζητά ο HATTA

Άμεση κυβερνητική παρέμβαση για την λύση της απεργίας των ναυτεργατών ζητά ο HATTA

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA) με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, που απέστειλε χθες προς τους Υπουργούς Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, Εργασίας Δ. Ρέππα και Εμπορικής […]

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA<.>) με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, που απέστειλε χθες προς τους<...> Υπουργούς Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, Εργασίας Δ. Ρέππα και Εμπορικής ναυτιλίας. Γ. Ανωμερίτη, απεύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβασή τους προκειμένου να δοθεί λύση και να αποκατασταθεί η λειτουργία της Ελληνικής ακτοπλοΐας, τονίζοντας τις σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες της απεργίας των ναυτεργατών για τον κλάδο και τον τουρισμό.

Ο ελληνικός τουρισμός διέρχεται την τρέχουσα περίοδο κρίση λόγω των συνεχών προβλημάτων που δημιουργούνται σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο. Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα σειρά γεγονότων έχουν βάλει την εικόνα του Ελληνικού τουρισμού επιδρόντας αρνητικά στην τουριστική ζήτηση. Μετά το σοβαρότερο πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου, το θέμα της “επιδημίας”, τα δημοσιεύματα για επικείμενους σεισμούς, το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου των αρχαιολογικών χώρων, οι απεργίες κλπ. έχουν συσσωρεύσει προβλήματα δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα για τον τουρισμό στη χώρα μας. Οι επιχειρήσεις μας, αναφέρει στην επιστολή του ο ΗΑΤΤΑ, έχουν συνεχείς ακυρώσεις και μείωση του κύκλου εργασιών τους. Τα στοιχεία για την πορεία της τουριστικής κίνησης δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή μείωση.

Ο ευαίσθητος χώρος της ακτοπλοΐας και γενικότερα του θαλάσσιου τουρισμού, που αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους του τουρισμού της χώρας, χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία.

Ο ΗΑΤΤΑ κάνει έκκληση να συνυπολογιστεί το κόστος της απεργίας για τον Ελληνικό τουρισμό και κατ΄ επέκταση για την Ελληνική οικονομία καθώς και για τις τοπικές οικονομίες των νησιών και την τουριστική τους εικόνα, αφού τα νησιά θα απομονωθούν και θα έχουν πρόβλημα με τις προμήθειες αγαθών και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

“Πρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα στη κρίσιμη αυτή στιγμή κατά την οποία προσπαθούμε να περισώσουμε την εναπομένουσα τουριστική κίνηση προς τους ελληνικούς προορισμούς και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης” καταλήγει στην επιστολή του ο ΗΑΤΤΑ.

Την εν λόγω επιστολή ο ΗΑΤΤΑ κοινοποίησε και προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού Δ. Γεωργαράκη, τον Υφυπουργό Τουρισμού Δ. Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Ιωάννη Πατέλλη, την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024