Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Δημιουργία γραφείου αντιμετώπισης κρίσης

ΠΟΕΤ: Δημιουργία γραφείου αντιμετώπισης κρίσης

Η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, έστειλε επιστολή προς τον κ. Γιάννη Πατέλλη πρόεδρο του ΕΟΤ, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Γεωργαράκη, με θέμα την συνεχιζόμενη […]

Η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, έστειλε επιστολή προς τον κ. Γιάννη Πατέλλη πρόεδρο του ΕΟΤ, και<...> τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Γεωργαράκη, με θέμα την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.

Η ΠΟΕΤ απευθύνει έκκληση για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος και προτείνει τη δημιουργία ενός γραφείου αντιμετώπισης της κρίσης, crisis management, το οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων των αστέγων τουριστών και θα ρυθμίζει την φιλοξενία τους στη χώρα μας από την στιγμή κατά την οποία οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Επίσης, η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι οι συνεργάτες tour operators του εξωτερικού ζητούν την άμεση ρύθμιση του θέματος της φιλοξενίας των χιλιάδων τουριστών πελατών τους, οι οποίοι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες διακοπές τους στην Ελλάδα και κυρίως τα Ελληνικά νησιά, ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εξ’ αιτίας της συνεχιζόμενες απεργίας.

Εν τω μεταξύ πολλοί από τους τουρίστες δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και αξιώνουν αποζημίωση από το Ελληνικό κράτος για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΤ αναφέρει ότι το παραπάνω θέμα είναι επείγον προς επίλυση και παρακαλεί να ενημερωθούν σχετικά οι αρμόδιοι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας, Εσωτερικών, όπως και ο πρωθυπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024