Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈντονη διαμαρτυρία των κομμάτων για την επιστράτευση των ναυτικών

Έντονη διαμαρτυρία των κομμάτων για την επιστράτευση των ναυτικών

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και οι επιπλήξεις προς την κυβέρνηση από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επιστράτευση των ναυτικών. Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ. […]

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και οι επιπλήξεις προς την κυβέρνηση από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επιστράτευση των ναυτικών<...>.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ. βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά με την επιστράτευση των ναυτικών ότι “η έσχατη λύση της πολιτικής επιστράτευσης στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να βγει από το αδιέξοδο, το οποίο η ίδια δημιούργησε αποδεικνύει ξεκάθαρα το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας”.

“Ο πρωθυπουργός”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, “αντί να παρακολουθεί ως θεατής τα γεγονότα και να υποχωρεί μπροστά στα καπρίτσια του πρώτου τη τάξει Υπουργού, όφειλε να ‘επιστρατεύσει’ τους υπουργούς σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων των ναυτικών”.

“Η επίδειξη πυγμής σε ένα από τα πλέον ευαίσθητα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν θα οδηγήσει πουθενά. Αντίθετα, θα δημιουργήσει και νέα αδιέξοδα που – αργά ή γρήγορα – θα πληρώσει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών”, υπογράμμισε.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, δήλωσε ότι “η κυβέρνηση αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, αναξιόπιστη και ανίκανη να δώσει λύσεις, με δημοκρατικό τρόπο και διάλογο στα προβλήματα της κοινωνίας και ειδικότερα, στην προκειμένη περίπτωση των ναυτεργατών”.

“Μετά από αθέτηση υποσχέσεων προς τους ναυτεργάτες και απεργιακό αγώνα πολλών ημερών, που είχε σαν αποτέλεσμα – με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης – να πληγεί ο τουρισμός και η οικονομία και να αποκλειστεί η νησιωτική Ελλάδα, προσέφυγε στο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό – εύκολο δρόμο – της πολιτικής επιστράτευσης, αντί να δώσει λύσεις σε δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών”, τόνισε ο κ. Τσοβόλας.

Από την μεριά της “η κυβέρνηση”, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τύπου, εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλέμαχος Χυτήρης, “όλες αυτές τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου ικανοποιώντας ουσιαστικά τα αιτήματά τους. Δυστυχώς όμως η ηγεσία της ΠΝΟ επέλεξε τη συνέχιση της απεργίας που πλήττει την οικονομία της χώρας, τον τουρισμό, το εμπόριο, την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, ακόμα και για θέματα υγείας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών”.

Επίσης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε ότι “δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την κυβέρνηση εκτός από την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών για την προστασία της νησιωτικής Ελλάδας, της οικονομίας, του τουρισμού, του εμπορίου, και της ίδιας της καθημερινής ζωής”.

Ο κ. Ανωμερίτης επισήμανε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν θετικές επί όλων των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. “Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις εκτιμώ ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε και τις πιο προωθημένες θέσεις τη ΠΝΟ. Μέχρι σήμερα απέφυγα να καταθέτω στοιχεία. Σήμερα, όμως, καταθέτω τα στοιχεία για να τα διαβάσει ο κάθε ναυτικός, ο κάθε ναυτεργάτης. Συγκεκριμένα την 1/1/2003 οι αυξήσεις των συντάξεων όλων των συνταξιούχων θα φθάσουν έως και το 39%, αίτημα κόστους 40 δισ. δρχ και πλήρης αποδοχή ενός αιτήματος που δεν έχει προηγούμενο για καμία άλλη τάξη, για κανέναν άλλο κλάδο”, τόνισε.

“Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε και σε κάθε στιγμή να μάθουμε να βλέπουμε τα γεγονότα όχι μέσα στους κύκλους μίας στενής συνδικαλιστικής ηγεσίας, να βλέπουμε και τους νησιώτες και τους ανθρώπους της θάλασσας και αυτούς που ταξιδεύουν”, κατέληξε.

Τέλος, η ΣΕΕΔΔΕ, Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα ότι αν ο τουρισμός που είναι η μοναδική βιώσιμη βιομηχανία της Ελλάδος οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτες εμπλοκές, τότε η καταστροφή θα είναι σε βάρος της Εθνικής μας Οικονομίας και πλέον δεν θα υπάρχει καμιά προοπτική ικανοποίησης των οποιονδήποτε διεκδικήσεων. Επίσης, τονίζει πόσο καταστροφική ήταν η απεργία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη την νησιωτική Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024