Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας

Ανάπτυξη οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας

Σε σημαντική συμφωνία κατέληξαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ελλάδας κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Μεταφορών κ. Nikolay Vassilev, για την ανάπτυξη των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, με την υπογραφή Πρωτοκόλλου, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον…

Σε σημαντική συμφωνία κατέληξαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ελλάδας κ. Μιχάλης Λιάπης και ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής<…> Κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Nikolay Vassilev, για την ανάπτυξη των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, με την υπογραφή Πρωτοκόλλου, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ν. Τσιαρτσιώνης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας, συμφωνήθηκε:

  • Η δρομολόγηση, άμεσα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2005, ενός σύγχρονου τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας, το οποίο θα μειώνει το χρόνο σε 5.30` ώρες από 7.40` που είναι σήμερα.
  • Η αναβάθμιση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας μέχρι το 2011, καθιστώντας εφικτούς χρόνους διαδρομής της τάξης των 3-3,5 ωρών.
  • Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα του Lom στο Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως το 2013, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων συνδυασμένων μεταφορών με την Κεντρική Ευρώπη.
  • Ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το 2013, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σόφιας, που αποτελεί έργο προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.
  • Λήψη συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων για τη μείωση του χρόνου αναμονής των διασυνοριακών διελεύσεων.
  • Aμεση ενίσχυση του προσωπικού των ελληνικών τελωνείων στον Προμαχώνα με επιπλέον άτομα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.
  • Λειτουργία μέσα στον Ιούνιο του 2005, της νέας συνοριακής διάβασης Δράμα – Εξοχή – Ilinden – Goce Delchev, με στόχο να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις.

“Η Ελλάδα έχει σε κάθε περίπτωση την πολιτική βούληση να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην ταχεία ενσωμάτωση της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. και να σταθεί αρωγός της σε όλα τα θέματα, τόσο πριν όσο και μετά την ένταξη” δήλωσε ο κ. Λιάπης, μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, προσθέτοντας ότι οι μεταφορές παίζουν ένα ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα, που αποτελεί εμπόδιο στη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024