Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη πέντε έως έξι γηπέδων γκολφ στη Χαλκιδική

Ανάπτυξη πέντε έως έξι γηπέδων γκολφ στη Χαλκιδική

“Στη διαδικασία σύνταξης πρότασης για την ανάπτυξη πέντε έως έξι γηπέδων γκολφ, από τον διεθνούς φήμης Βρετανικό οίκο `PGA`, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, έχει προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της […]

“Στη διαδικασία σύνταξης πρότασης για την ανάπτυξη πέντε έως έξι γηπέδων γκολφ, από τον διεθνούς φήμης Βρετανικό οίκο `PGA`,<...> στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, έχει προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της περιοχής σε συνεργασία και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς”, όπως ανακοίνωσε ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αργύρης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, με αφορμή τη συμμετοχή της Νομαρχίας στην έκθεση `Τουριστικό Πανόραμα 2005`.

Μάλιστα, όπως σχολίασε ο Νομάρχης “η δημιουργία δικτύου γηπέδων γκολφ στην περιοχή θα συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση της Χαλκιδικής ως προορισμού ποιοτικού τουρισμού, καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου”. Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι “ύστερα από συμφωνία με τους διοργανωτές της έκθεσης, τον Όμιλο Εξπρές – Καλοφωλιά, η Χαλκιδική θα είναι η τιμώμενη περιοχή στο `Τουριστικό Πανόραμα 2006` και για αυτό το λόγο, προετοιμάζει και θα πραγματοποιήσει μία `θεαματική` παρουσία”.

Ο νομάρχης Χαλκιδικής αναφέρθηκε ακόμα και στο πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών, που έχουν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα, ορισμένες εκ των οποίων, όπως είπε, “είναι πρωτοποριακές, ακόμα και σε εθνικό επίπεδο”. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι “στις 21 Απριλίου δημοπρατούνται οι κατασκευές δύο ακόμη χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων”, ενώ δήλωσε ότι “έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία επισκευής οδών, διαγραμμίσεων, κοπής χόρτων και καθαριότητας κεντρικού οδικού δικτύου, τα οποία θα λειτουργούν πλήρως, αλλάζοντας την εμφάνιση του βασικού οδικού κυκλώματος”.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, κ. Μάκης Αθανασόπουλος, ανέφερε ότι “για το τρέχον έτος, αναμένεται μικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 4% έως 5%, ύστερα από τρία χρόνια ύφεσης και κάμψης”. Επίσης, ζήτησε τη δυναμική παρέμβαση της Πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων, που δυσχεραίνουν την προσέλευση τουριστών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις χώρες των Βαλκανίων. Ενώ τόνισε ότι “καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Χαλκιδική”, όπου όπως είπε, “περίπου 25 ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν πλέον καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου”. Αναφερόμενος, τέλος, στο ξενοδοχειακό δυναμικό της περιοχής, είπε ότι “σήμερα λειτουργούν 480 μονάδες με 40.000 κλίνες, 32.000 κλίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και 30 κάμπινγκ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024