Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνδρέας Ανδρεάδης: Ραγδαία είναι τελικά η πτώση από τη βρετανική αγορά

Ανδρέας Ανδρεάδης: Ραγδαία είναι τελικά η πτώση από τη βρετανική αγορά

Ραγδαία πτώση από τη βρετανική αγορά ανακοίνωσε στα πλαίσια της εκπομπής Business & Travel ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μέλος του Δ. Σ. της ΠΟΞ, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων […]

Ραγδαία πτώση από τη βρετανική αγορά ανακοίνωσε στα πλαίσια της εκπομπής Business & Travel ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μέλος<...> του Δ. Σ. της ΠΟΞ, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων που ανακοίνωσε η εξειδικευμένη εταιρεία ερευνών Nielsen, στο περιθώριο της φετινής World Travel Market.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη η πτώση για την Ελλάδα υπερβαίνει τα επίπεδα του 33%, ενώ την ίδια ώρα η αύξηση της Τουρκίας είναι άνω του 40%. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συρρίκνωση της ισπανικής αγοράς είναι μόνο 12%, ποσοστό αναστρέψιμο δεδομένου ότι ο αερομεταφερόμενος τουρισμός αγγίζει τα επίπεδα του 35% για τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Εντυπωσιακή είναι η ανέλιξη των μεγεθών των νέων αγορών, όπου η Κροατία εμφανίζει άνοδο ύψους 175% και η Βουλγαρία 48%. Βέβαια, οι σχετικές μετρήσεις αφορούν σε ποσοστό μόνο το 10% περίπου του συνόλου των κρατήσεων για το 2004, κοινός τόπος όμως είναι ότι είναι ενδεικτικές για τη τάση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για το προσεχές έτος. Το ακριβό ευρώ, η αδυναμία συναλλαγματικών παιγνίων των Τουριστικών Οργανισμών, οι πάμφθηνοι νέοι προορισμοί αλλά και η τάση των Late Bookings δικαιολογούν, σύμφωνα με την τουριστική ηγεσία, μέρος της ανάσχεσης των κρατήσεων.

Ο κ. Ανδρεάδης καταγγέλλει την απουσία της τουριστικής ηγεσίας της χώρας από την WTM, σημειώνοντας την αποτυχία του workshop που διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης, αλλά και την έλλειψη επισήμου στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου.

Ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής καυτηρίασε τη στάση του “Αθήνα 2004” να μην πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλοντας τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Χαρακτήρισε δε το γεγονός ως επικοινωνιακή γκάφα.

Ο κ. Ανδρεάδης κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανυπαρξία ενεργειών ουσίας, ανέφερε το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο τουριστικός κόσμος δεδομένου ότι για περισσότερο από 2,5 μήνες κυοφορούνται αλλαγές στην ηγεσία του τουρισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταυτόχρονα να απαξιώνονται οι εκπρόσωποι της πολιτείας απέναντι στα μάτια των φορέων τουρισμού αλλά παράλληλα να είναι δεμένα τα χέρια των επικεφαλείς του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024