Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑντίθετη στην παράταση του μονοπωλίου επίγειας εξυπηρέτησης και η ΠΟΞ

Αντίθετη στην παράταση του μονοπωλίου επίγειας εξυπηρέτησης και η ΠΟΞ

Την αντίθεσή τους αλλά και την απορία τους για την πρόσφατη απόφαση να παραταθεί επί διετία το μονοπώλιο επίγειων εξυπηρετήσεων σε 33 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, διατυπώνουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη- Πετραλιά

Την αντίθεσή τους αλλά και την απορία τους για την πρόσφατη απόφαση να παραταθεί επί διετία το μονοπώλιο επίγειων εξυπηρετήσεων<...>σε 33 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, διατυπώνουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Σπύρος Γαλιατσάτος.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων, πως η διατήρηση του μονοπωλιακού χαρακτήρα επίγειας εξυπηρέτησης στα περιφερειακά αεροδρόμια αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και δεν συνάδει με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μολονότι αυτή αποτελεί θεμελιώδη στόχο της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ανάγκη απελευθέρωσης υπηρεσιών σε δημόσιες υποδομές κομβικής σημασίας, για τη πιο εύρυθμη, λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας, προκειμένου να αναβαθμισθεί το επίπεδο των υπηρεσιών αυτών, να μειωθεί το κόστος και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αποτελεί πάγια θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΠΟΞ ζητεί με την επιστολή της να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να υιοθετηθεί προσέγγιση που αφενός μεν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διεθνούς και εγχώριας αγοράς, αφετέρου δε να συνεκτιμά τις συνθήκες εντεινόμενου ανταγωνισμού που διαμορφώνουν το παγκόσμιο και περιφερειακό περιβάλλον του τομέα τουρισμού και ταξιδιών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024