Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαξίωση του Πειραιά ως προορισμού κρουαζιερόπλοιων
Το Zenith παρακάμπτει την Ελλάδα

Απαξίωση του Πειραιά ως προορισμού κρουαζιερόπλοιων

Προς διαγραφή οδεύει ο Πειραιάς από τον κατάλογο των λιμανιών προορισμού δεκάδων κρουαζιερόπλοιων, αφού οι κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο. δημιουργούν προβλήματα στη μετακίνηση των τουριστών. Η απεργία της 31ης Μαΐου οδήγησε ήδη το “Zenith” στην απόφαση…

Προς διαγραφή οδεύει ο Πειραιάς από τον κατάλογο των λιμανιών προορισμού δεκάδων κρουαζιερόπλοιων, αφού οι κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο. δημιουργούν<...> προβλήματα στη μετακίνηση των τουριστών. Η απεργία της 31ης Μαΐου οδήγησε ήδη το “Zenith” στην απόφαση να καταπλεύσει στη Μάλτα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι χιλιάδες επιβάτες του. Ωστόσο, ταλαιπωρία αναμένει τα περίπου 1.000 άτομα που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο κρουαζιέροπλοιο και τώρα πρέπει να μεταβούν αεροπορικώς στη Μάλτα. Η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου πλοίου είναι έντονα προβληματισμένη αν θα συνεχίσει να περιλαμβάνει στο πρόγραμμα το λιμάνι του Πειραιά.

Μιλώντας στο “Βήμα του Σαββάτου” η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην Ελλάδα σημειώνει: “Το πλοίο θα επιχειρήσει να έλθει μία ακόμα φορά στον Πειραιά στις 7 Ιουνίου. Σε περίπτωση όμως που δημιουργηθεί πρόβλημα, το Zenith δε θα ξαναέρθει”.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να μεριμνήσει για την αποφυγή επεισοδίων στο λιμάνι τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η άφιξη 13 κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά με 18.800 επιβάτες και 7.000 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλούνται “Τα Νέα του Σαββάτου”, οι απώλειες για την ελληνική αγορά μόνο από την απόφαση του Zenith να αλλάξει λιμάνι είναι σημαντικές: από το Ταμείο της Ακρόπολης θα χαθούν 25.000 ευρώ και από τα Ταμεία του ΟΛΠ περίπου 45.000 ευρώ.

Στα 40 κρουαζιερόπλοια που διαθέτει ο όμιλος του Zenith απασχολούνται 110 Έλληνες ναυτικοί, ενώ κάθε χρόνο 11 πλοία της εταιρείας πραγματοποιούν 400 προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά, στα οποία αποβιβάζονται 1 εκατομμύριο τουρίστες.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να διώχνουμε τους τουρίστες και να τους στέλνουμε σε ανταγωνίστριες χώρες, χάνοντας δισεκατομμύρια. Επιτέλους ας επικρατήσει το μέτρο και η κοινή λογική”, τονίζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Παναγιώτης Φασούλας, τονίζοντας ότι η ματαίωση της άφιξης του Zenith αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό. “Η παρεμπόδιση της τουριστικής κίνησης και η ομηρία τουριστών από συνδικαλιστές είναι πράξεις πρωτοφανείς, που ισοδυναμούν με ιδιόμορφο μποϋκοτάζ της ελληνικής οικονομίας. Μια τέτοια στάση στρέφεται σε τελευταία ανάλυση εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024