Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Ανοίξαμε και πάλι σχέσεις με την αμερικανική τουριστική αγορά

Αβραμόπουλος: Ανοίξαμε και πάλι σχέσεις με την αμερικανική τουριστική αγορά

Το διήμερο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ολοκλήρωσε προχτές, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος του `Conde Nast Traveler`…

Το διήμερο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ολοκλήρωσε προχτές, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος του `Conde Nast Traveler`, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού αμερικανικού περιοδικού.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης `Readers Choice Awards`, ο Υπουργός παρέλαβε το βραβείο για το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Αμερικάνων, που φέτος είναι η Ελλάδα και ειδικότερα το νησί της Μυκόνου.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Βραβεύτηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη από το Conde Nast Traveler, τον σημαντικότερο φορέα των Tour Operators της Αμερικής, η χώρα μας, ωστόσο εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι με καθυστέρηση πολλών ετών ανοίξαμε και πάλι σχέσεις με την αμερικανική τουριστική αγορά.

Η φετινή χρονιά πήγε καλά, αναμένεται όμως, τα επόμενα χρόνια τα πράγματα να πάνε ακόμα καλύτερα.

Ο Ελληνικός Τουρισμός δυναμικά παρουσιάζει τα προγράμματά του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συντομότατα δε, ανοίγουμε και νέα γραφεία και ξεκινά άμεσα και η νέα διαφημιστική μας καμπάνια.

Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την πολιτική που ασκούμε για τον τουρισμό και καθιστούν και πάλι τη χώρα μας ως έναν εκ των πρώτων προορισμών παγκοσμίως. Τα χρόνια όμως, που έρχονται και μπροστά στη στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει και η οποία έχει βάθος χρόνου τουλάχιστον δεκαετίας, απαιτούν σκληρή και πολλή δουλειά. Πρέπει το ελληνικό τουριστικό προϊόν να αναβαθμιστεί ποιοτικά, όπως και οι υπηρεσίες και οι υποδομές μας.

Αυτά τα καλά νέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προαναγγέλλουν μια δυναμική πορεία για το μέλλον“.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα, που διοργάνωσε το αμερικανικό περιοδικό, παρουσία σημαντικών αμερικανών δημοσιογράφων του τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών, των μεγαλύτερων tour operators της Αμερικής, καθώς και κορυφαίων παραγόντων του διεθνούς επιχειρηματικού – επενδυτικού τουριστικού κόσμου (κ. Ed Fuller, Πρόεδρος της Marriot, κ. Gregg Michel, Πρόεδρος της Crystal Cruises και κ. Tom Wright Αντιπρόεδρος της Cathay Pacific).

Όπως ανέφερε ο Υπουργός “οι επαφές αυτές έχουν απώτερο στόχο την ανάπτυξη ενός ευρύτατου προγράμματος προβολής της Ελλάδος σε ολόκληρη την Αμερική και την ενθάρρυνση των παραγόντων του αμερικανικού τουρισμού, να ανοίξουν τις πόρτες τους προς τη χώρα μας”.

Στο ταξίδι του στην Αμερική ο κ. Αβραμόπουλος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη, και τον Πρόεδρο της HATTA κ. Γιάννη Ευαγγέλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024