Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημήτρης Αβραμόπουλος: Πρόγραμμα “απογείωσης” του τουρισμού

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Πρόγραμμα “απογείωσης” του τουρισμού

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Θεσπρωτία ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι “το υπό ίδρυση υπουργείο θα υλοποιήσει πρόγραμμα, το οποίο θα απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό, […]

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Θεσπρωτία ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι<...> “το υπό ίδρυση υπουργείο θα υλοποιήσει πρόγραμμα, το οποίο θα απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η ανατροπή των κακώς κειμένων στις σχέσεις κράτους-επιχειρηματιών, αρχής γενομένης από την πάταξη της γραφειοκρατίας”.

Υποσχέθηκε ακόμα πως “το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επιχειρηματιών του τουρισμού για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών” και ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την προβολή της ελληνικής φιλοξενίας στο εξωτερικό.

“Το κράτος και οι επιχειρηματίες του τουρισμού πρέπει όχι απλώς να συνεργάζονται αλλά να συνωμοτούν για το καλό της Ελλάδας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τέλος τη θλίψη του για το γεγονός ότι οι ακτές της Θεσπρωτίας με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος δεν έχουν τύχει μέχρι σήμερα ενίσχυσης και υποστήριξης από το κράτος για την τουριστική τους ανάπτυξη και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα εργαστεί συστηματικά για την προβολή της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Αβραμόπουλος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Θεσπρωτία εγκαινίασε και τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Αγιος Νικόλαος” στα μαγευτικά Σύβοτα.

Το Αγιος Νικόλαος είναι ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, αποτελούμενο από σουίτες που όλες έχουν θέα στη θάλασσα, συνεδριακό κέντρο και όλες τις εγκαταστάσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ξενοδοχείου “Αγιος Νικόλαος” κ. Σέργιο Πιτούλης στην προσφώνηση του επισήμανε την παντελή εγκατάλειψη που για χρόνια βιώνει η τουριστική βιομηχανία, με αποτέλεσμα γειτονικές χώρες να απορροφούν πλέον μεγάλο κομμάτι της τουριστικής πίτας, οδηγώντας σταδιακά τον ελληνικό τουρισμό σε μαρασμό. Όπως υπογράμμισε, τα τελευταία χρόνια η προβολή της Ελλάδας το εξωτερικό έχει αφεθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην ευθύνη και την πρωτοβουλία των επιχειρηματικών του τουρισμού, και το κράτος εμφανίζεται ανήμπορο να παραέχει ακόμα και στοιχειώδη υποστήριξη.

“Στις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού στις οποίες οι επιχειρηματίες προσέρχονται με δικά τους έξοδα, είναι υποχρεωμένοι να συνομιλούν και να κλείνουν συμβόλαια στους διαδρόμους, διότι ουδέποτε ο ΕΟΤ διέθετε κάποιο οργανωμένο χώρο υποδοχής”, σημείωνε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που μπορεί να διαμορφώνει η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου σπουδών στις κρατικές σχολές τουριστικών επαγγελμάτων για την διαμόρφωση επαρκώς εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος εκπροσωπώντας όλους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας, ζήτησε από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης την παρέμβαση και την συμβολή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή που θα διευκολύνουν την προσέλευση τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024