Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔυσοίωνες οι προοπτικές για το 2009 και 2010, “ανοικτούς αιθέρες” ζητά ο ΣΤΕΚ
Συνάντηση ΣΤΕΚ με τον υπουργό Συγκοινωνιών

Δυσοίωνες οι προοπτικές για το 2009 και 2010, “ανοικτούς αιθέρες” ζητά ο ΣΤΕΚ

Την άμεση αναγκαιότητα της προώθησης του Έκτακτου Σχεδίου Δράσης για διάσωση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, τόνισε στον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκο Νικολαϊδη, αντιπροσωπεία του…

Την άμεση αναγκαιότητα της προώθησης του Έκτακτου Σχεδίου Δράσης για διάσωση της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, τόνισε στον υπουργό<...> Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκο Νικολαϊδη, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) υπό τον πρόεδρό του, κ. `Ακη Βαβλίτη. Η πρόταση κατατέθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης με τον υπουργό Συγκοινωνιών κατά την οποία ο ΣΤΕΚ έθεσε, με αφορμή τη διαφαινόμενη κρίση στον τουρισμό, τα προβλήματα που ταλανίζουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου, όπως το καίριο θέμα της φθίνουσας ανταγωνιστικότητας σε συνάρτηση με τις δυσοίωνες τουριστικές προοπτικές για τα έτη 2009 και 2010.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ Aκης Βαβλίτης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να τονωθεί η ζήτηση για κάθοδο ξένων τουριστών μέσα από τη δημιουργία των προϋποθέσεων για προσφορά πιο ανταγωνιστικών τουριστικών πακέτων διακοπών στο νησί. Προς τούτο επιβάλλεται να εφαρμοσθεί χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή “πολιτική ανοικτών αιθέρων” και για αεροπορικές συνδέσεις με τρίτες χώρες με ενθάρρυνση αερομεταφορέων τρίτων χωρών να δραστηριοποιηθούν για αεροπορικά ταξίδια στο νησί, παράλληλα όμως με τη στήριξη του Εθνικού Αερομεταφορέα καθώς και την εκλογίκευση των αερολιμενικών τελών των κυπριακών αεροδρομίων.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα επίσπευσης υλοποίησης των εμπλουτιστικών έργων υποδομής για τον τουρισμό, την άμεση εφαρμογή της πολιτικής για την απόσυρση κλινών που καθυστερεί για μακρό χρονικό διάστημα, την περαιτέρω ενίσχυση των μέσων δημόσιας συγκοινωνίας για εξυπηρέτηση των τουριστών, την προστασία των παραλιών από την διάβρωση και την μετονομασία των νέων αεροδρομίων σε “Larnaka Zenon” και `Paphos Aphrodite”.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατανόηση για τις θέσεις του ΣΤΕΚ επί των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να ενεργήσει άμεσα και προληπτικά με την διαμόρφωση συγκεκριμένου έκτακτου σχεδίου δράσης για τον τουρισμό, με στόχο να ελαχιστοποιηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και την συνεπαγόμενη ύφεση πλείστων όσων χωρών–πηγών τουρισμού για την Κύπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024