Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕ.Ο.Α.Ε.Ν.: Πρωτοβουλίες και δράσεις για τον τουρισμό

Ε.Ο.Α.Ε.Ν.: Πρωτοβουλίες και δράσεις για τον τουρισμό

Πολύτιμα συμπεράσματα για το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική τουριστική βιομηχανία, προέκυψαν από τις εργασίεςτου συνεδρίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που πραγματοποιήθηκε στη […]

Πολύτιμα συμπεράσματα για το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική τουριστική βιομηχανία, προέκυψαν από τις εργασίες<...>του συνεδρίου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που πραγματοποιήθηκε στη Χίο.

Ειδικότερα, αναδείχθηκε η ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του μαζικού τουρισμού, με ταυτόχρονη όμως προώθηση των εναλλακτικών μορφών, μέσω της αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών. Επίσης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που ανάπτυξε ο όμιλος κατά το 2005, καθώς και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία πρόκειται να υλοποιήσει ή υλοποιεί ήδη, σε συνεργασία με άλλους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, με στόχο τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση.

Η συνέλευση υπερψήφισε πρόταση του προεδρείου για τη σύνταξη και αποστολή ψηφίσματος προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που επλήγησαν από την κακοκαιρία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων και την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για ρύθμιση των χρεών και οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη ΔΕΗ και την εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στις εργασίες του συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Yφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., κ. Γιώργος Τούσσας, ο βουλευτής Β` Πειραιά της Ν.Δ., κ. Γιώργος Βασιλείου, ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ., κ. Γιάννης Πίττας, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης, ο νομάρχης Χίου, κ. Πολύδωρας Λαμπρινούδης, ο δήμαρχος Χίου, κ. Μάρκος Μεννής, η αντινομάρχης Λέσβου, κ. Φωτεινή Στεφανιδάκη, κ.ά..

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024