Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλένη Παπαδοπούλου: Μια επαγγελματίας του τουρισμού υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων

Ελένη Παπαδοπούλου: Μια επαγγελματίας του τουρισμού υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων

Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου αντιπρόεδρος της HATTA και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό της Ντόρας Μπακογιάννη ΑΘΗΝΑ-ΑΥΡΙΟ, συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ. Με την […]

Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου αντιπρόεδρος της HATTA<.> και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό<...> της Ντόρας Μπακογιάννη ΑΘΗΝΑ-ΑΥΡΙΟ, συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής η Ελένη Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικήσει την ψήφο των Αθηναίων για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου καθώς επίσης και τις προτάσεις της για την αναβάθμιση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού.

Η Ελένη Παπαδοπούλου λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής της με τον τουρισμό, ως ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, αλλά και λόγω της ενεργοποίησής της στον συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου ως αντιπρόεδρος της ΗΑΤΤΑ, είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του Αθηναϊκού τουρισμού.

Ως εκ τούτου θεωρεί υποχρέωσή της την ανταλλαγή απόψεων με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. Η έκθεση των απόψεών της και η συζήτηση με τους τουριστικούς συντάκτες είναι προτεραιότητά της δεδομένου ότι γνωρίζει επί πολλά χρόνια τη σημαντική συμβολή τους για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Σχετικά με την υποψηφιότητά της η Ελένη Παπαδοπούλου τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη να συγκαταλέγομαι σε εκείνους που επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη να συνεργασθεί για το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της Αθήνας. Γνωρίζω ότι το έργο είναι τεράστιο και η πρόκληση μοναδική. Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις και να αξιοποιήσω τη μακρά εμπειρία μου για να επιτύχουμε στο τέλος της τετραετίας ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε Αθηναίο και Αθηναία. Να κάνουμε την Αθήνα ….. πόλη να ζεις”.

Σ’ ότι αφορά τις προτάσεις της για την αναβάθμιση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού η Ελένη Παπαδοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ‘ο δημοτικός μας συνδυασμός ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ και η υποψήφια Δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη θέτουν ως βασική προτεραιότητα την αυτόνομη τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός παρουσιάζει χαρακτηριστικά ανεπαρκούς ανάπτυξης και μειωμένης δυναμικής, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Ολυμπιάδα του 2004 αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τον Αθηναϊκό και τον Ελληνικό τουρισμό ευρύτερα. Οι ευκαιρίες όμως δεν αρκούν εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίησή τους. Εκτιμώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος πρέπει να επιδιώξει και να επιτύχει έναν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής. Τούτο θα επιτευχθεί με το συντονισμό των τουριστικών φορέων, με την συνεργασία των επαγγελματικών ομάδων, με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, με πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η πολιτική είναι τοπική υπόθεση, αυτή είναι η τάση στις αναπτυγμένες χώρες αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε και στη χώρα μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας, και ξεκινάμε με αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη. Την δημιουργία δηλαδή ενός Τουριστικού Οργανισμού Ανάπτυξης, στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών Δήμων. Ο φορέας αυτός θα συσπειρώσει όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναβάθμισης της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε επίσης τη δημιουργία Ταμείου για τον Τουρισμό. Η πρόταση αυτή αφορά στην αξιοποίηση από το Δήμο μέρους των εσόδων του ή άλλου είδους εισφορών με στόχο την ανεξαρτητοποίηση από τις κρατικές επιχορηγήσεις. Η βασική προγραμματική μας θέση είναι να μετατρέψουμε την Αθήνα από ενδιάμεσο σταθμό για άλλες περιοχές της χώρας σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό. Μια Αθήνα με πολιτιστική δραστηριότητα, με σύγχρονες υποδομές, με αισθητικές παρεμβάσεις, με ανάδειξη των πολλών και σημαντικών της μνημείων, με ειδικές συνεδριακές και εκθεσιακές υποδομές με σωστά διαρθρωμένο πλάνο προβολής με αξιοποίηση της Ολυμπιάδας, μπορεί και πρέπει να γίνει πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού. Έχουμε ιδέες και πρόγραμμα για να κάνουμε την πρωτεύουσα του κόσμου για το 2004, πρωτεύουσα δύναμη και στον τουρισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024