Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΈμφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη νέα οικονομία

Έμφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη νέα οικονομία

Σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Δήμου τόνισε ότι η περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία και τη συμμετοχή […]

Σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Δήμου τόνισε ότι η περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια<...> με στόχο τη δημιουργία και τη συμμετοχή της στη νέα οικονομία, και παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την συμμετοχή της στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμου μετά την τελική διαμόρφωση του Προγράμματος η Κεντρική Διαχειριστική αρχή και η Περιφέρεια θα προκηρύξουν δράσεις για την ενίσχυση των ΜΜΕ, της χρήσης της Κοινωνίας της Πληροφορίας για το τουρισμό, τον πολιτισμό, της τηλεϊατρικής, και τη προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

' Το σχέδιο δράσης για την συμμετοχή μας στην Κοινωνία της Πληροφορίας', συνέχισε ο κ. Δήμου, 'είναι μια προσπάθεια συλλογική που αποτυπώνει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, όπως αυτές έχουν εκφρασθεί και προταθεί από τους Κοινωνικούς εταίρους από την ίδια την Κοινωνία των Πολιτών. Η υλοποίηση του σχεδίου στοχεύει στη σύγχρονη Περιφέρεια στον ενημερωμένο και καλά πληροφορημένο Πολίτη'.

Οι δράσεις που ενέκρινε η Ε.Ε. είναι: Η δημιουργία δικτύου ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Η στήριξη των ΜΜΕ της νέας οικονομίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους. Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας θα προωθηθούν ενέργειες ανάπτυξης του ηλεκτρονικού επιχειρείν με τη δημιουργία δικτυακού χώρου και οργανωμένου δικτύου προβολής των επιχειρήσεων.
Η δημιουργία ηλεκτρονικού πολιτιστικού πολυχώρου σε απομονωμένες περιοχές της Περιφέρειας.
'Κλείνοντας', ανέφερε ο κ. Δήμου, 'και με την ευκαιρία της πρώτης μου παρουσίας στην Χαλκίδα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν και βρίσκομαι μόλις λίγες ημέρες στην Περιφέρεια, είμαι ήδη κοινωνός τόσο των προβλημάτων αλλά κυρίως των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της δυναμικής που υπάρχει. Αν και δεν είναι θέμα της σημερινής ομιλίας η παρουσία μου συνοδεύεται με τη λήξη μιας προγραμματικής περιόδου 1994-2001 που έχει επιτελεσθεί ένα σημαντικό έργο που οφείλει να αναδειχθεί μιας νέας περιόδου όπου μετά από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μπαίνουμε στη περίοδο της υλοποίησης και της εφαρμογής. Κύριος άξονας της πολιτικής μας παραμένει η βελτίωση της απασχόλησης και κυρίως των Υποδομών ιδιαίτερα στην Εύβοια. Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε όλοι συμμέτοχοι και το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στη κοινή μας προσπάθεια'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024