Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνισχυμένη η συνεργασία Υπουργείων στον τομέα τουρισμού για τη Β. Ελλάδα

Ενισχυμένη η συνεργασία Υπουργείων στον τομέα τουρισμού για τη Β. Ελλάδα

Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργο Καλατζή, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006, στη Θεσσαλονίκηη Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με αντικείμενο συζήτησης την περαιτέρω τουριστική […]

Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργο Καλατζή, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006, στη Θεσσαλονίκη<...>η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με αντικείμενο συζήτησης την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Πετραλιά δήλωσε τα ακόλουθα:

“Με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης συζητήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα η οποία είναι συναρτημένη με τη γενικότερη ανάπτυξη μιας περιοχής και να θυμίσω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι το 80% των πόρων του 4ου Κ.Π.Σ. θα διατεθεί στην Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή της Β. Ελλάδας θα έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και στο 4ο Κ.Π.Σ. ο τουρισμός παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Με τον κ. υπουργό αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή τη συνεργασία μας στον τομέα του Τουρισμού για τη Β. Ελλάδα και βέβαια αποφασίσαμε να αναπτύξουμε την προβολή και την διαφήμιση ολόκληρης της περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η ενίσχυση των νέων μορφών τουρισμού και μέσα στις νέες μορφές τουρισμού είναι ο τουρισμός των πόλεων. Ο τουρισμός των πόλεων έχει σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ώστε να υπάρχει 12μηνος τουρισμός. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναπτύξουμε από δω και πέρα την προβολή, τη διαφήμιση, αλλά και τις υποδομές που χρειάζονται.

Επίσης αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στενά ώστε να προχωρήσουμε στην ωρίμανση των τουριστικών επενδύσεων που έχουν ξεκινήσει αλλά και που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη έχει κατακτήσει τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ν.Α. Ευρώπης και με κέντρο τη Θεσσαλονίκη όπως πρότεινε και ο κ. υπουργός θα συνεργαστούμε ώστε να αυξήσουμε και το κύμα των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024