Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπερχόμενος κώδικας δεοντολογίας στον τουρισμό

Επερχόμενος κώδικας δεοντολογίας στον τουρισμό

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που διεξήχθη για 12η συνεχή χρονιά στη Σαμοθράκη, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες κώδικας τουριστικής […]

Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που διεξήχθη για 12η συνεχή χρονιά στη Σαμοθράκη, ο υπουργός<...> Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες κώδικας τουριστικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, που θα εκδοθεί για πρώτη φορά και θα αφορά στους φορείς του τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με επισημάνσεις του υπουργού, οι αρμόδιοι προκειμένου να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα που σημειώθηκαν στη διαχείριση και την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων κατέφυγαν ακόμη και στον “αυτοσχεδιασμό”. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι “οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διατυπώσεις” σε συνδυασμό με το “αφιλόξενο νομοθετικό πλαίσιο” λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας των τουριστικών επενδύσεων.

Σκοπός του υπουργείου είναι η ενίσχυση του τουρισμού με κόσμο πέρα από τους “φανατικούς” θεατές, οι οποίοι συμμετέχουν κάθε φορά στους αγώνες όπου και αν διεξάγονται, και για να γίνει αυτή η ενίσχυση πραγματικότητα η προβολή της Ελλάδας, ως τόπος “γαλήνης και ηρεμίας” είναι άκρως απαραίτητη. Όσο για το τοπίο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει αισιόδοξος και τονίζει ότι η βαρύτητα θα δοθεί στην περιφέρεια. Ακόμα, ο τουρισμός καλείται να ενισχύσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν με ποσοστό 35% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σχετικά με το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι το “σχέδιο Καποδίστριας απέτυχε” αν και ο ίδιος υπήρξε υποστηρικτής της συνένωσης δήμων και κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι αδίκως ορισμένοι δήμαρχοι θα χρεωθούν παραλείψεις, από τη στιγμή που το πεδίο δράσης τους και η δυνατότητα παρέμβασης περιορίστηκε.

Εκπρόσωποι του Τύπου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουριστικού τομέα αντάλλαξαν απόψεις για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της χώρας, κατά την πρώτη μέρα εργασιών του Συνεδρίου, στην οποία παρέστησαν περισσότερα από 450 άτομα, στην πλειονότητά τους δημοσιογράφοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024