Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Αλαβάνου στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο Μουσείο Ακρόπολης

Επίσκεψη Αλαβάνου στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο Μουσείο Ακρόπολης

“Η ύπαρξη του Παρθενώνα είναι λόγος υπερηφάνειας για όλη την Ελλάδα. O τρόπος όμως που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εργασίες συντήρησης είναι λόγος για να ντρεπόμαστε όλοι“ ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ […]

“Η ύπαρξη του Παρθενώνα είναι λόγος υπερηφάνειας για όλη την Ελλάδα. O τρόπος όμως που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εργασίες συντήρησης είναι λόγος για να ντρεπόμαστε όλοι ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος<...>της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέκος Αλαβάνος, έπειτα από επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με αφορμή την προχτεσινή συγκέντρωση εργαζομένων στη συντήρηση των έργων αναστήλωσης.

“Δεν γίνεται” εξήγησε “σε αυτό το υπ` αριθμόν ένα, όχι στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη πολιτιστικό έργο, να υπάρχουν οφειλές οκτώ μηνών απέναντι στους συντηρητές, που κάνουν μια εκπληκτική δουλειά -την οποία προβάλλουμε και στο Πεκίνο- και να υπάρχουν διακοπές στις χρηματοδοτήσεις για την εξασφάλιση υλικών και όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη συνέχιση των έργων”.

“Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση, αύριο κιόλας, με Προεδρικό Διάταγμα και με όλα τα μέτρα που χρειάζονται, να επιλύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος θα επιδιώξει να έχει σχετική συνάντηση και με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024