Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπίσκεψη επιθεώρησης Κεφαλογιάννη στο λιμένα Πειραιά
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Επίσκεψη επιθεώρησης Κεφαλογιάννη στο λιμένα Πειραιά

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.Ε.Ν., επισκέφθηκε χτες τον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα…

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.Ε.Ν., επισκέφθηκε χτες τον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα<...>που έχουν ληφθεί για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα. Σημειώνεται ότι, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της αυξημένης επιβατικής κίνησης, με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας λαμβάνονται ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ήδη έκτακτες επιθεωρήσεις Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, ενώ κλιμάκια με επικεφαλής Αξιωματικούς Λ.Σ. διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων και καταμετρήσεις επιβατών, προκειμένου ο αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών να είναι σύμφωνος με τα πιστοποιητικά ασφάλειας των πλοίων. Επίσης, ελέγχεται η συμμόρφωση των υπευθύνων με τις διατάξεις που αφορούν στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων, την ενημέρωση των επιβατών, την κανονική φόρτωση και στοιβασία οχημάτων στα πλοία καθώς και την τήρηση των αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων στα πλοία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν στα λιμάνια.

Τέλος, ελέγχεται η συμμόρφωση εταιριών για την παροχή υποχρεωτικών εκπτώσεων στις ακόλουθες κατηγορίες επιβατών, οι οποίες δικαιούνται να ταξιδεύουν με έκπτωση στα εισιτήρια όλων των κατηγοριών των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος:

  • `Αποροι, οι οποίοι δικαιούνται ποσοστό έκπτωσης 100%.
  • Παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών με ποσοστό έκπτωσης 100% ή 5-10 ετών με ποσοστό έκπτωσης 50%.
  • Ανάπηροι πολέμου, θύματα πολέμου, βοηθοί ή συνοδοί αυτών και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης με ποσοστό έκπτωσης 50%.
  • `Ατομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, με ποσοστό έκπτωσης 50%.
  • Πολύτεκνοι με ποσοστό έκπτωσης 50%.
  • Συνταξιούχοι ΝΑΤ με ποσοστό έκπτωσης 50%.
  • Οδηγοί που διακινούνται μαζί με τα οχήματά τους στις τοπικές πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια, Πέραμα(Μεγαρίδος)-Φανερωμένης (Σαλαμίνας), με ποσοστό έκπτωσης 50%.

Επίσης, υποχρεωτική έκπτωση 50% προβλέπεται στους ναύλους αναπηρικών οχημάτων Ι.Χ.Ε. με ειδικές πινακίδες ανάπηρων πολέμου ή με ειδικό σήμα, που συνοδεύονται από τον δικαιούχο.

Επισημαίνεται ότι η παροχή των ανωτέρω εκπτώσεων αποτελεί υποχρέωση των ακτοπλοϊκών εταιριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί «Καθορισμού των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα πλοία», στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Υ.Ε.Ν. για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ειδικών κατηγοριών επιβατών των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κανονική εκτέλεση των δρομολογίων και την άριστη οργάνωση και παρουσία του Λιμενικού Σώματος και ευχήθηκε στο επιβατικό κοινό καλό ταξίδι και Καλό Πάσχα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024