Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή της ΠΟΕΤ σχετικά με την παράνομη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων

Επιστολή της ΠΟΕΤ σχετικά με την παράνομη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, σε επιστολή της προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό του κ. Αναστάσιο Λιάσκο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, σε επιστολή της προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης<...> κ. Γεώργιο Βουλγαράκη, Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό του κ. Αναστάσιο Λιάσκο, γνωστοποίησε ότι “έχει γίνει αποδέκτης επιστολών διαμαρτυρίας από μέλη της, σχετικά με το θέμα των παράνομων σταθμεύσεων τουριστικών λεωφορείων και στο σοβαρό αυτό θέμα, προσθέτει τα ακόλουθα:

  1. Οφείλουν να αντιληφθούν κύριοι υπουργοί όλα τα όργανα ελέγχου της πολιτείας, ότι το τουριστικό λεωφορείο εκτελεί κοινωνικό έργο, είναι δημόσιας χρήσης και είναι αυτό που εξυπηρετεί τον ξένο τουρίστα.

    Ο τουρισμός σήμερα, είναι κοινωνικό αγαθό, αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι και έχουμε το φαινόμενο ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ, ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ να μπορεί να σταθμεύει σε μια αφετηρία, ή σε μια στάση για τον απαραίτητο χρόνο επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών Ελλήνων και ξένων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα τουριστικά λεωφορεία. Γι` αυτά θεωρείται παράβαση και τίθενται αμέσως υπό διωγμό.

    Στο παρελθόν, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του Αττικάρχη, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ.λ.π., αποφασίστηκε να τοποθετούνταν πινακίδες έξω από ορισμένους χώρους, για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, αλλά η απόφαση αυτή, έμεινε στα λόγια.

  2. Υπάρχουν και περιπτώσεις παραβατών, που όμως αυτοί οι παραβάτες είναι οι οδηγοί που ευθύνονται για το τουριστικό λεωφορείο, που οδηγούν και όχι το τουριστικό λεωφορείο. Έτσι η τροχαία, ο Δήμος, βεβαιώνουν την παράβαση στον ιδιοκτήτη του τουριστικού λεωφορείου (γιατί δεν βρίσκουν τον οδηγό) και όχι στον οδηγό που έκανε την παράβαση. Δυστυχώς το κακό δεν σταματάει εκεί, επειδή ο Δήμος, οι Δήμοι δεν έχουν τους μηχανισμούς να στείλουν την βεβαιωμένη παράβαση αμέσως (έστω στην εταιρία η οποία δεν ευθύνεται) και καθυστερούν χρόνια, με αποτέλεσμα μια παράβαση με τα πρόστιμα κ.λ.π. φτάνει να μετατραπεί σε κατάσχεση περιουσίας, χωρίς ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου να γνωρίζει γι` αυτό”
  3. .

    “Εδώ κύριοι υπουργοί”, αναφέρεται καταληκτικά στην επιστολή “δεν έχουμε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που, εάν δεν βρεθεί ο οδηγός τιμωρούμε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι ο ίδιος ο οδηγός του, στα τουριστικά λεωφορεία ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωτικά και ο οδηγός, όπως τον θεωρούν οι Δήμοι”. Ενώ, η επιστολή κλείνει, επισημαίνοντας ότι “είναι ένα σοβαρό θέμα, που πρέπει με δικές σας εντολές προς τους αρμοδίους να υπάρξει τακτοποίηση του σοβαρού αυτού προβλήματος νομοθετικά και να δοθεί λύση, γιατί κύριοι υπουργοί πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα, αλλά λύση δεν βλέπουμε”.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    Ετικέτες
    02/05/2024
    01/05/2024
    30/04/2024
    29/04/2024
    26/04/2024
    25/04/2024