Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Παπαστάμκου για τα κλιματικά αποτυπώματα τουριστών
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Ερώτηση Παπαστάμκου για τα κλιματικά αποτυπώματα τουριστών

Πρόσφατες μελέτες περιβαλλοντικών φορέων, αναλύοντας το φαινόμενο του τουριστικού κλιματικού αποτυπώματος (kg CO2 ανά τουρίστα) καταλογίζουν στον τουρισμό αξιοσημείωτο ποσοστό ευθύνης για την επιβάρυνση των κατά τόπους περιβαλλοντικών δεικτών, ιδίως όσων αναφέρονται στις εκπομπές αερίων…

Πρόσφατες μελέτες περιβαλλοντικών φορέων, αναλύοντας το φαινόμενο του τουριστικού κλιματικού αποτυπώματος (kg CO2 ανά τουρίστα) καταλογίζουν στον τουρισμό αξιοσημείωτο ποσοστό ευθύνης για την επιβάρυνση των κατά τόπους<...>περιβαλλοντικών δεικτών, ιδίως όσων αναφέρονται στις εκπομπές αερίων, που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Δεδομένης της ζωτικής σημασίας του τουρισμού για την οικονομία ορισμένων κρατών – μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Ελλάδος, και της αναγκαιότητας διαμόρφωσης του πλαισίου μίας ευρωπαϊκής τουριστικής αειφορίας, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος υπέβαλε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις παραμέτρους του ζητήματος.

Mε τα ερωτήματά του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητεί στοιχεία από την Kομισιόν ως προς την “εισαγόμενη” περιβαλλοντική επιβάρυνση που υφίσταται η Ελλάδα, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής τουριστών (π.χ. από την επιβάρυνση κατά την προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών, τη χρήση πλοίων ή αυτοκινήτων για εσωτερικές μετακινήσεις, την κατανάλωση ενέργειας).

Περαιτέρω, ο κ. Παπαστάμκος προτείνει την εξεύρεση αντισταθμισμάτων για τις χώρες υποδοχής μαζικού τουρισμού με τρόπο, ώστε και η ευρωπαϊκή τουριστική αειφορία να προωθηθεί και το εισαγόμενο περιβαλλοντικό χρέος να εξισορροπηθεί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024