Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕύβοια: Προορισμός για όλες τις μορφές τουρισμού
Περάστε απέναντι...

Εύβοια: Προορισμός για όλες τις μορφές τουρισμού

Διαθέτοντας το μεγαλύτερο μήκος ακτογραμμής στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με 1065,65 χλμ. ακτών (συμπεριλαμβάνοντας και το νησί της Σκύρου), ο Νομός Ευβοίας με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του (Τοπία […]

Διαθέτοντας το μεγαλύτερο μήκος ακτογραμμής στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με 1065,65 χλμ. ακτών (συμπεριλαμβάνοντας και το νησί της Σκύρου), ο Νομός Ευβοίας με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του (Τοπία Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους,<...>Μνημεία της Φύσης, Ειδικές Προστατευόμενες Περιοχές Φυσικού Περιβάλλοντος και Περιοχές Δικτύου Natura 2000, υγρότοπους, αλλά και τα 1.190 χιλ. στρεμ. δασικής έκτασης) αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα πλαίσια της 12ης έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα 2007”. Σημειώνεται πως η Εύβοια, μαζί με την Πίνδο, αποτελούσαν τις δύο τιμώμενες περιοχές της φετινής έκθεσης.

Η γεωγραφική συγκρότηση του νομού με τις δύο γέφυρες που συνδέουν τη Χαλκίδα με τη Στερεά, προσδίδουν στο Νομό τη δισυπόστατη φυσιογνωμία νησιού και στεριάς καλώντας τους επισκέπτες να περάσουν απέναντι….

Εξέχουσας σημασίας για το Νομό Ευβοίας είναι τα Λουτρά Αιδηψού, όπως επίσης και τα Κέντρα Ορεινών Δραστηριοτήτων στη Δίρφυ και στην Κάρυστο (ορειβατικό καταφύγιο, πίστα mountain bike – από τις καλύτερες στην Ελλάδα – πεζοπορικές / αναρριχητικές διαδρομές), που κάθε χρόνο προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες (ημεδαπούς και αλλοδαπούς), συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικού εντύπου με τα μονοπάτια της Εύβοιας.

Παράλληλα, η Εύβοια προσφέρεται και για πραγματοποίηση συνεδρίων, καθώς στο Νομό της λειτουργούν 6 Συνεδριακά Κέντρα, τα οποία ανήκουν σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και διαθέτουν συνολικά 19 αίθουσες, έχοντας ως μέγιστη σωρευτική δυναμικότητα 2.258 συνέδρους.

Ο Νομός Ευβοίας διαθέτει συνολικά 204 ξενοδοχεία εγκατεστημένα σε 34 περιοχές. Το μεγαλύτερο ποσοστό ξενοδοχειακών μονάδων συγκεντρώνεται στην περιοχή της Αιδηψού, όπου έχουν καταγραφεί και λειτουργούν 108 ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες και αποτελούν το 52,9%. Στην δεύτερη και τρίτη θέση, βάσει αριθμού ξενοδοχειακών μονάδων, με μεγάλη διαφορά βρίσκονται οι περιοχές της Ερετρίας και των Νέων Στύρων όπου συγκεντρώνεται το 4,9% (10 ξενοδοχειακές μονάδες) και το 4,4% (9 ξενοδοχειακές μονάδες) του συνολικού αριθμού των ξενοδοχείων του Νομού. Οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού είναι Γ΄ κατηγορίας, αποτελώντας το 64,2% του συνόλου.

Καθίσταται συνεπώς σαφές πως ο Νομός Ευβοίας έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάζουν στην περιοχή ο παράκτιος / παραθεριστικός και θαλάσσιος / περιηγητικός τουρισμός, όπως επίσης και ο Ιαματικός τουρισμός και γενικότερα τουρισμός υγείας / φυσικής ζωής, ενώ αξιόλογες προσπάθειες συντελούνται από όλους τους φορείς του Νομού για την περαιτέρω ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων, των αγροτουριστικών μονάδων και των συνεδριακών υποδομών.

Για την προάσπιση και την επίτευξη όλων των προαναφερθέντων στόχων τουριστικής σημασίας για την περιοχή της Εύβοιας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή της σε τουριστικές εκθέσεις, τόσο της Ελλάδας (Τουριστικό Πανόραμα – Αθήνα, Summer Holiday Expo – Θεσσαλονίκη, Philoxenia – Θεσσαλονίκη), όσο και του εξωτερικού (ΙΤΒ-Βερολίνο, MITT-Μόσχα, UTAZAS-Βουδαπέστη, TOUR SALON-Πόζναν, WTM-Λονδίνο).

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες δράσεις προβολής της για το 2007 περιλαμβάνουν την έκδοση εντύπων (τουριστικοί οδηγοί, χάρτες, θεματικά έντυπα σε ξένες γλώσσες), καταχωρήσεις σε εθνικά και ξένα έντυπα, φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων-tour operators, όπως και συμμετοχή σε Workshops, Gala evenings, Θεματικές παρουσιάσεις και Road show σε διάφορες χώρες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024