Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓεωργακόπουλος: Με τον οικοτουρισμό θα επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Γεωργακόπουλος: Με τον οικοτουρισμό θα επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού ώστε να καταστεί μια αξιόπιστη λύση προς τη κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της βιώσιμης ανά των αγροτικών περιοχών της χώρας μας, αποτελεί μια από […]

Η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού ώστε να καταστεί μια αξιόπιστη λύση προς τη κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και<...> της βιώσιμης ανά των αγροτικών περιοχών της χώρας μας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής.

Αυτό επισημαίνει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος σε μήνυμά του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που φέτος είναι αφιερωμένη στον Οικοτουρισμό.

Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός κ. Γεωργακόπουλος αναφέρει, ότι ” Μέχρι σήμερα η εθνική τουριστική πολιτική εστιάστηκε περισσότερο στις απαιτήσεις των συμβατικών μορφών τουρισμού και λιγότερο σε ανάγκες σχεδιασμού και διαχείρισης των τουριστικών δραστηριοτήτων στις ορεινές και αγροτικές περιοχές μέσα από την ενθάρρυνση και υποστήριξη δραστηριοτήτων Οικοτουρισμού.

Με την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στη χώρα μας μπορούμε να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προσέλκυση “ποιοτικού τουρισμού”, την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού και κυρίως των νέων στις περιοχές τους, την προστασία, διαχείριση και βιώσιμη ανάδειξη των φυσικών οικοσυστημάτων, την διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού, πήραμε μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου και τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, μέσω εκπόνησης master plan για τον Οικοτουρισμό με προτεραιότητα στις τέσσερις Ολυμπιακές πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος Θεσσαλονίκη). Προτεραιότητα θα δοθεί στην Οικοτουριστική ανάπτυξη δικτύων των Ολυμπιακών πόλεων (π.χ Βόλος – δίκτυο-Πήλιο, Αλλόνησος, Λίμνη Ν. Πλαστήρα, Μετέωρα), με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και την προβολή των τεσσάρων Οικοτουριστικών δικτύων.

Παράλληλα θα προωθηθούν και άλλες ενέργειες με στόχο την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στη χώρα μας, ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να καταστεί πιο ανταγωνιστικό.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024