Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Επικίνδυνα φαινόμενα με την ανοχή του “Αθήνα 2004” και παράνομη διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων

HATTA: Επικίνδυνα φαινόμενα με την ανοχή του “Αθήνα 2004” και παράνομη διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων

Tη δρομολόγηση για παράνομη διαχείριση καταλυμάτων που αφορούν τη διαμονή των θεατών και επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων με την ανοχή του “Αθήνα 2004” καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών […]

Tη δρομολόγηση για παράνομη διαχείριση καταλυμάτων που αφορούν τη διαμονή των θεατών και επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων με<...> την ανοχή του "Αθήνα 2004" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA<.>).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο HATTA επισημαίνει τα εξής:

"Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο εκμετάλλευσης από ανεξέλεγκτες μεσιτικές εταιρίες, ενώ για τις κρατήσεις τουριστικών καταλυμάτων αρμόδια είναι τα Τουριστικά Γραφεία της χώρας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα οποία εξ' άλλου διαθέτουν και την απαραίτητη πείρα για έργο αυτής της κλίμακας.

Τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της σοβαρής αδράνειας, ανοχής, απειρίας στην καλύτερη περίπτωση, των υπευθύνων που διαχειρίζονται το θέμα της φιλοξενίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανελήφθησαν από την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν βασικούς στόχους και να προσκομίσουν οφέλη στη χώρα μας και κυρίως στον Ελληνικό τουρισμό.

Σημειώνουμε: Καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για τον Ελληνικό τουρισμό στο διάστημα από σήμερα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τη φιλοξενία των θεατών.
Οι θέσεις του Συνδέσμου μας επαληθεύονται για άλλη μια φορά.

Για την φιλοξενία των θεατών (μετά την, ελπίζουμε στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών για την Ολυμπιακή οικογένεια) οι ανάγκες διαμορφώνονται ως εξής:

Οι κλίνες που υπάρχουν σήμερα σε ακτίνα 175 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας ανέρχονται σε 40.000. Μ' άλλα λόγια κάποιος π.χ. θα πρέπει να πηγαινοέρχεται στα… Καμένα Βούρλα για να δει τους αγώνες. Το τραγικότερο είναι πως, πολλά καταλύματα είναι πολύ χαμηλής κατηγορίας ή σχεδόν ακατάλληλα. Υπολογίζοντας τις μέρες αιχμής θα χρειαστούν με συντηρητικούς υπολογισμούς 150.000 κλίνες.

Το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό, οι αρμόδιοι αδιαφορούν.

Οι προτάσεις του ΗΑΤΤΑ είναι:

α. Ένταξη των πολύ χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχείων με ενισχυμένα κίνητρα στον αναπτυξιακό νόμο.

β. Άμεση ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο των αποχαρακτηρισμένων ξενοδοχείων που επανέρχονται σε χρήση.

γ. Ένταξη στο δυναμικό των τουριστικών καταλυμάτων, ιδιωτικών κατοικιών για περιορισμένη περίοδο με πιστοποίηση από τον ΕΟΤ, μοναδικό αρμόδιο για την επίβλεψη και έλεγχο των τουριστικών υπηρεσιών.

Ο Σύνδεσμός μας δεν πρόκειται να επιτρέψει την παράνομη, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 393), ανάθεση ή ανάληψη με την ανοχή της Πολιτείας του καθαρά τουριστικού αυτού έργου από "μεσιτικές εταιρίες".

Για το χρονικό αυτό διάστημα πρέπει τα ιδιωτικά καταλύματα που θα επιλεγούν να καλύπτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και προϋποθέσεις, να πιστοποιηθεί το επίπεδο ποιότητάς τους, να τους δοθεί προσωρινό ειδικό σήμα λειτουργίας, από τον ΕΟΤ, ώστε να χρησιμοποιηθούν με τουριστική μίσθωση (και όχι αστική) με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το ρόλο της οργάνωσης και προώθησης της συμπληρωματικής προσφοράς καταλυμάτων πρέπει να αναλάβουν τα νόμιμα λειτουργούντα Τουριστικά Γραφεία της χώρας.

Από τις ευκαιρίες που θα προσφέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τον Ελληνικό τουρισμό, πρέπει να ωφεληθούν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτόν.

Για το συντονισμό του όλου έργου ο "Σύνδεσμος των των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων" (ΗΑΤΤΑ) θεωρεί επιβεβλημένο να αναλάβει, την δημιουργία Τράπεζας δεδομένων στην οποία θα συμπεριληφθούν όλα τα συμπληρωματικά καταλύματα.

Ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει ότι ζητούμενο από τον κλάδο των Τουριστικών Γραφείων αλλά και από το σύνολο της Ελληνικής Τουριστικής βιομηχανίας είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας κάτι που μπορεί να μεθοδευτεί με τη δημιουργία συνδυαστικών τουριστικών πακέτων.

Καλούμε την Πολιτεία να πάρει άμεσα θέση στο σοβαρότατο αυτό θέμα για να αξιοποιήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες προς όφελος του Ελληνικού τουρισμού και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μεθόδευση "ανάθεσης" παράνομα ή "νομότυπα" έργου σε ομάδες συμφερόντων."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024