Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Χαλκιδική πρώτος τουριστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους

Η Χαλκιδική πρώτος τουριστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους

Παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων του α` και β` βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων αλλά και πλήθους κόσμου, έγινε την Παρασκευή το απόγευμα η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου, που είναι […]

Παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων του α` και β` βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων αλλά και πλήθους κόσμου, έγινε την Παρασκευή<...> το απόγευμα η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου, που είναι αφιερωμένο στον τουρισμό με θέμα “Χαλκιδική 1ος προορισμός” από την Υπουργό Τουρισμού κ. Φάνη – Πάλλη Πετραλιά.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο – Καρράς, στο Ν. Μαρμαρά.

Στόχος είναι η Χαλκιδική να καταστεί πρώτος τουριστικός προορισμός -όχι μόνο για τους Έλληνες- που σε ένα μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες.

Στην ομιλία του ο Νομάρχης Α. Λαφαζάνης καλωσόρισε την Υπουργό στην Χαλκιδική και την ευχαρίστησε για την παρουσία της στο Νομό. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που όλοι οι φορείς καταβάλλουν για την τόνωση του τουρισμού δίνοντας έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

“Η Χαλκιδική έχει θάλασσα αλλά έχει και ορεινό όγκο, δυνατότητες ιαματικού, θρησκευτικού αλλά και αθλητικού τουρισμού, που πρέπει να αναπτυχθούν, για να μας δώσουν το ποθητό αποτέλεσμα. Διαθέτει, ακόμη, πλήθος επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μακραίωνη ιστορία, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον” ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Ευχαρίστησε ακόμη το Υπουργείο Τουρισμού για την πολύτιμη βοήθεια του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σπουδαιότητα του νεοσύστατου αυτού υπουργείου, που αντιμετώπισε τον τουρισμό της χώρας μας με μεγαλύτερη σοβαρότητα αλλά και επαγγελματισμό.

Στην επαγγελματική αντιμετώπιση του τουρισμού αναφέρθηκε με τη σειρά της και η Υπουργός τουρισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. “Η χώρα μας κάνει συστηματική προβολή στο εξωτερικό”, τόνισε, “και ήδη καρπωνόμαστε τα αποτελέσματα της. Καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις και η Χαλκιδική είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Εξέφρασε ακόμη την πρόθεση του Υπουργείου τουρισμού να δημιουργήσει ένα “δίκτυο τουρισμού” στη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τη Χαλκιδική.

Πέρα από αυτό δίνονται πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξη επενδύσεων και μέσω του νέου αναπτυξιακού Νόμου αλλά και με πλήθος άλλων προγραμμάτων”.

“Η πολιτική βούληση”, κατέληξε, “υπάρχει και θα κάνουμε συνεχώς προσπάθεια για επίτευξη των στόχων, που έχουμε θέσει”.

Χαιρετισμούς, ακόμη, απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σ. Τσιακίρης , οι βουλευτές του Νομού κ.κ Γ. Βαγιωνάς, Β. Πάππας και Ι. Δριβελέγκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μπακογιάννης.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν σήμερα με τις εισηγήσεις του κυρίου Μπακογιάννη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, του κ. Παγκάκη, Εxecutive director adel Saatchi και Saatch, της κ. Natella Shengelia, Προέδρου του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, του κ. Μουζενίδη, Τουριστικού Πράκτορα, του κ. Γκουτάτζη, εκπροσώπου του ΕΟΤ, του κ. Παπάγγελου, αρχαιολόγου, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής κ. Πράτσα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τις εισηγήσεις του κ. Ματσουλιάδη, Δ/ντη Τ.Ε.Ε, του κ. Καλοφωλιά, Διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Καλοφωλιά, του Αντινομάρχη κ. Ν. Πρώιου και της κ. Καπίκη, καθηγήτριας Τ.Ε.Ι. Κλείνοντας θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου από τον Νομάρχη κ. Α. Λαφαζάνη.

Αμέσως μετά έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την Ένωση Ξενοδοχείων στους πρωτεργάτες της τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024