Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου στην Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης
Από 13-18 Ιανουαρίου 2009

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου στην Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης

Πραγματοποιήθηκε από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2009 η Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης, η μεγαλύτερη έκθεση στη Ολλανδία που είναι γνωστή και ως το “Χρηματιστήριο των διακοπών”, στην οποία συμμετείχε η […]

Πραγματοποιήθηκε από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2009 η Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης, η μεγαλύτερη<...> έκθεση στη Ολλανδία που είναι γνωστή και ως το “Χρηματιστήριο των διακοπών”, στην οποία συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Νομού Ρεθύμνου ως επικεφαλής της Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στηνέκθεση συμμετείχαν 150 χώρες και την επισκέφτηκαν 135.000 άτομα, ενώ τιμώμενη χώρα για το 2009 ήταν η Κούβα.

Η Κρήτη διέθετε χώρο 30 τ.μ. σε πολύ καλό σημείο του ελληνικού περιπτέρου. Υπεύθυνος του περιπτέρου της Κρήτης ήταν ο κ. Μανώλης Μενιουδάκης, διευθυντής τουρισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου, πλαισιωμένος στα front desks από τους: Κ. Μαρινάκη – Χανιά, Στ. Μπερέτη – Ρέθυμνο, Χ. Καμπουράκη – Ηράκλειο και Μ. Λαμδάκη – Λασίθι, αλλά και το Κρητικό μουσικό συγκρότημα των Τ. Μπαγουράκη και Μ. Χαχλάκη.

Η ΝΕΤΠ Ρεθύμνης διάθεσε άφθονο υλικό προβολής, που ξεχώρισε ο οδηγός Αγροτουρισμού στα Ολλανδικά και το CD-ROM με τα λουλούδια της Κρήτης. Είχε τυπωθεί ακόμα τετράφυλλο Newsletter στην Ολλανδική, που δόθηκε στον ΕΟΤ Ολλανδίας για διανομή στα Ολλανδικά ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου της Έκθεσης, και φυσικά στα Stands της Κρήτης. Ο οδηγός του Ρεθύμνου στα Ολλανδικά σε 3.200 τεμάχια εξαντλήθηκε. Αρκετό υλικό διέθεσε και η ΝΕΤΠ Χανίων. Την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν την έκθεση οι τουριστικοί πράκτορες της Ολλανδίας που επιβεβαίωσαν την ελκυστικότητα του Κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Από τους 500.000 περίπου Ολλανδούς που επισκέφθηκαν την Ελλάδα με πτήσεις charters το 2008, οι 210.000 προτίμησαν την Κρήτη, ποσοστό 42%. Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Πρέσβης μας στην Ολλανδία, κ. Γ. Ράλλης, ο Διευθυντής ΕΟΤ BENELUX κ. Χαρτομαντζίδης, η κρατική TV της Ολλανδίας, Ιδιωτικά ΜΜΕ, διαφημιστικές εταιρίες, εκπρόσωποι ανταγωνιστικών προορισμών (Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα κλπ.). Τις ώρες που το Κρητικό συγκρότημα έδινε την παράστασή του, το Κρητικό περίπτερο ήταν το επίκεντρο της έκθεσης. Ήταν στιγμές που γύρω από την `ΚΡΗΤΗ`, χόρευαν 300 άτομα, οι περισσότεροι Ολλανδοί. Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά Κρητικά προϊόντα, κεράσματα (τσικουδιά, γραβιέρα, αμύγδαλα, σταφίδες, βραχάκια σοκολάτας) και επιλεκτικά διατέθηκαν ως δώρα, λάδι, τσικουδιά και λεύκωμα Κρητικής Κουζίνας. Στο περιθώριο της έκθεσης δόθηκαν 2 συνεντεύξεις με την Ολλανδική TV και προτάθηκε στον ΕΟΤ Ολλανδίας η αποστολή δημοσιογράφων για να προβάλλουν την Κρήτη.

Η Ολλανδία είναι μία χώρα με 16.000.000 περίπου κατοίκους και η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως χώρα στην προτίμηση των υποψηφίων επισκεπτών. Η οικονομική κρίση μάλλον δεν θα επηρεάσει την διάθεση για διακοπές, αφού οι Ολλανδοί δεν είναι διατεθειμένοι (σύμφωνα με επίκαιρη έρευνα που ανακοινώθηκε από την Κρατική τηλεόραση) να στερηθούν τις διακοπές τους. Ίσως αντί για δύο φορές ετησίως, πραγματοποιήσουν την μία. Οι Ολλανδοί είναι φυσιολάτρες, αγαπούν τις μικρές μονάδες, τις εκδρομές, την ποδηλασία, την Κρητική κουζίνα και διατροφή.

Η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση απαρτιζόταν εκτός της Κρήτης από τους εξής: ΕΟΤ Ολλανδίας, Μαγνησία – Σκιάθος, η Μεσσηνία, Ιόνια νησιά, Χίος, Λέσβος – Λήμνος, η Ρόδος, Εύβοια, η Κως, οι επιχειρήσεις Μήτσης και AQUILA, το Polyplan, το Ross Holidays, το Star Beach, το τουριστικό γραφείο του κ. Μολδοβανίδη, η Ομοσπονδία Κάμπιγκ, οι Μινωικές γραμμές, τα Super Fast Ferries, η ΑΝΕΚ και φυσικά η ΚΡΗΤΗ.

Με την Ουτρέχτη ανοίγει ουσιαστικά ο χορός της Κρητικής παρουσίας στις Τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης για το 2009. Τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα και ασαφή. Η οικονομική ύφεση σίγουρα θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα των ελληνικών προορισμών. Η μοναδική διέξοδος είναι η ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος και η στόχευση σε προορισμούς και κατηγορίες υποψηφίων επισκεπτών που θα πληγούν λιγότερο από την κρίση. Στην Ολλανδία μάλλον τα μηνύματα είναι λιγότερο απαισιόδοξα και ελπίζουμε σε μία τουριστική χρόνια με τις λιγότερες απώλειες.

Η επόμενη έκθεση της Ουτρέχτης θα πραγματοποιηθεί 12-17 Ιανουαρίου 2010.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024