Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Λύση στο πρόβλημα των κλειστών αρχαιολογικών χώρων

ΗΑΤΤΑ: Λύση στο πρόβλημα των κλειστών αρχαιολογικών χώρων

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA), λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες, που έχει το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων λόγω της […]

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA<.>), λαμβάνοντας υπ' όψιν του τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες, που έχει<...> το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, για την τουριστική εικόνα της χώρας μας, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του ΥΠ.ΠΟ. να προχωρήσει άμεσα στην διευθέτηση των προβλημάτων, που έχουν οδηγήσει σε αυτή την απεργία.

Η ανακοίνωση του HATTA αναφέρει ότι 'αποτελεί λυπηρό φαινόμενο το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΟ δεν φαίνεται να συνυπολογίζει – πέρα του προαναφερόμενου σοβαρότατου πλήγματος στην αξιοπιστία και την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μας, που ως γνωστόν δεν έχει μόνο άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες – τις επιπτώσεις, της εν λόγω κινητοποίησης εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι οποίες συνεπάγονται και άμεση απώλεια εσόδων. Η ανεπάρκεια του προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί ένα κοινά παραδεκτό πρόβλημα εδώ και χρόνια, το οποίο θα πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπιστεί με βάση ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό. Το ΥΠΕΘΟ οφείλει, επίσης, να προτάξει το συμφέρον της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και -κατ΄ επέκταση της Ελληνικής οικονομίας, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με τους εργαζόμενους να διευθετήσει σειρά προβλημάτων για την επίλυση των οποίων είχαν δεσμευτεί τόσο ο τέως όσο και ο νυν Υπουργός Πολιτισμού. Σε μία εποχή που ο διεθνής ανταγωνισμός των τουριστικών προορισμών είναι οξύτατος, η εικόνα του επίπεδου των προσφερομένων υπηρεσιών έχει σοβαρές συνέπειες στην τουριστική ζήτηση και απαιτεί χρόνο και χρήμα για να διατηρηθεί – και πολύ περισσότερο να βελτιωθεί η να επανορθωθεί, ζητήματα όπως αυτό της δυσλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, που αποτελούν βασικό συστατικό του τουριστικού μας προϊόντος, θα πρέπει να επιλύονται με κάθε τρόπο πριν ακόμα εμφανιστούν.'

Με αυτά τα δεδομένα ο HATTA καλεί το ΥΠΕΘΟ και το ΥΠ.ΠΟ. να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευθετηθεί άμεσα το υπάρχον πρόβλημα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024