Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαι ο τουρισμός στο Ταμείο για τη στήριξη / ενίσχυση των επενδύσεων στη βιομηχανία και τις ΜΜΕ
Επιστολή Α. Σπηλιωτόπουλου στον Nicolas Sarkozy

Και ο τουρισμός στο Ταμείο για τη στήριξη / ενίσχυση των επενδύσεων στη βιομηχανία και τις ΜΜΕ

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη πρόταση του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Nicolas Sarkozy για τη ίδρυση Ταμείου…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη<...> πρόταση του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Nicolas Sarkozy για τη ίδρυση Ταμείου με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση των επενδύσεων στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απέστειλε επιστολή προς τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης κα Christine Lagarde και τον υφυπουργό Εμπορίου, Βιοτεχνίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού κ. Herve Novelli, με την οποία προτείνει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας Sarkozy και στον Τουρισμό και ζητεί να συζητηθεί το σχετικό θέμα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, το οποίο θα λάβει χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2008 στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σπηλιωτόπουλου, προς την κα Lagarde και τον κ. Novelli: “Με αφορμή την ομιλία του Προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί, στις 23 Οκτωβρίου 2008 στο Argonay, θα ήθελα να εκφράσω την ταύτισή μου με τις απόψεις που εξέφρασε αναφορικά με τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα βοηθούσε στρατηγικά τις επενδύσεις στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της πρότασης, θα ήταν ακόμη σημαντικότερη αν μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα του τουρισμού. Γιατί ο εν λόγω τομέας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το εύρος των δραστηριοτήτων του, άλλωστε, είναι σήμερα πολύ μεγάλο και αφορά στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως γνωρίζετε, και ο τομέας του τουρισμού, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, κινδυνεύει να πληγεί από κύμα ανεργίας. Aλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου τομέα χαρακτηρίζονται ως μικρομεσαίες.

Η Ευρώπη αποτελούσε ανέκαθεν εξέχοντα τουριστικό προορισμό για όλο τον κόσμο, με κυρίαρχο πόλο έλξης και τη χώρα σας. Την παράδοση αυτή πρέπει να διασφαλίσουμε από κοινού όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου η κρίση που διανύουμε να μην την ανατρέψει.

Ασκώντας επιτυχώς, σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνουμε να συμπεριλάβετε διευρυμένο το αντικείμενο της πρωτοβουλίας του Προέδρου Ν. Σαρκοζί και στον τουρισμό, στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας την 1η Δεκεμβρίου 2008 στις Βρυξέλλες. Οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες σας στον τομέα του τουρισμού θα βρουν συμπαραστάτες, όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και όχι μόνο, και θα έχουν άμεσο θετικό αποτέλεσμα στη νέα τουριστική περίοδο του 2009.

Σας παρακαλώ κύριε υπουργέ, όπως δεχθείτε, τις θερμές μου ευχαριστίες για την προσοχή σας και το ενδιαφέρον σας, και την έκφραση της βαθιάς μου εκτίμησης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024