Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαι του χρόνου Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Κρήτη

Και του χρόνου Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Κρήτη

Το επιτυχημένο πρόγραμμα διακοπών χιλιάδων Αυστριακών συνταξιούχων στην Κρήτη (Senioren Reisen), που πραγματοποιήθηκε φέτοςμε μεγάλη επιτυχία, θα συνεχιστεί και το 2006, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`. Να υπενθυμιστεί […]

Το επιτυχημένο πρόγραμμα διακοπών χιλιάδων Αυστριακών συνταξιούχων στην Κρήτη (Senioren Reisen), που πραγματοποιήθηκε φέτος<...>με μεγάλη επιτυχία, θα συνεχιστεί και το 2006, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`.

Να υπενθυμιστεί ότι στα πλαίσια του προγράμματος, περισσότεροι από 9.000 συνταξιούχοι επισκέφθηκαν φέτος την Κρήτη, ενώ του χρόνου αναμένεται να επισκεφτούν την Κρήτη για διακοπές τον Απρίλιο και τον Μάιο περίπου 12.000 Αυστριακοί.

Ο Σύλλογος των Αυστριακών Συνταξιούχων αριθμεί συνολικά 385.000 μέλη και, όπως είπε ο πρόεδρος τους, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην βουλευτής κ. Καρλ Μλέχα, σε συνέντευξη τύπου, η επιτυχία του και την επόμενη χρονιά θεωρείται δεδομένη.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης, ο συντονιστής του προγράμματος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού M.T.S, κ. Θεόδωρος Μυλωνάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου `Σειρήνες`, κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, και ο διευθυντής πωλήσεων συμβολαίων των Maris Hotels, κ. Νίκος Κοντάκης.

Όπως μάλιστα υπογράμμισαν όλοι οι ομιλητές “δεν περνάει κρίση ο τουρισμός γενικά, αλλά το τουριστικό μοντέλο, που εμείς έχουμε αναπτύξει”. Ενώ, όλοι συμφώνησαν ότι είναι καιρός να κάνουμε άνοιγμα σε νέες αγορές ποιότητας, όπως είναι αυτή των Αυστριακών συνταξιούχων, που ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε πολλούς προορισμούς διεθνώς”.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντάκης, στα πλαίσια της συνέντευξης ανέφερε ότι “η απασχόληση αυξήθηκε στις άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και μάλιστα τον Απρίλιο, όταν στην πλειονότητα τους τα ξενοδοχεία της Κρήτης άνοιξαν λίγο πριν το Πάσχα”. Ακόμα πρόσθεσε ότι “ενισχύθηκε μια ευαίσθητη κοινωνική τάξη της Τρίτης Ηλικίας για διακοπές σε ξενοδοχεία πολυτελείας της Κρήτης, που αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς για τους Αυστριακούς”. Ενώ, όπως τόνισε ενισχύθηκε και η ιδέα του θεματικού τουρισμού, ξεφεύγοντας έτσι από το κλασικό μοντέλο `ήλιος – θάλασσα`, αλλά και από τα γνωστά προβλήματα πληροτήτων τον Απρίλιο”.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων, κ. Καρλ Μλέχα είπε ότι “υπήρχε απόλυτη ικανοποίηση από την παραμονή τους στην Κρήτη”, σχολίασε όμως ότι δεν υπάρχει στην Κρήτη υποδομή για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024