Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚαταγγελίες για κρούσματα απάτης σε τουριστικά γραφεία
HATTA

Καταγγελίες για κρούσματα απάτης σε τουριστικά γραφεία

Προσοχή στις επαφές των τουριστικών γραφείων με άτομα που προσποιούνται την ιδιότητα δημοσίων λειτουργών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης και ζητούν χρηματικά ποσά από τα τουριστικά γραφεία συνιστά ο HATTA.

Σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, προς τα μέλη του, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) αναφέρει ότι κάποιο άτομο, επικαλούμενο ιδιότητα διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού (ή άλλης υπηρεσίας) προσεγγίζει τουριστικά γραφεία ενημερώνοντάς τα, ότι έχει αναλάβει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα (περιοχή ανάλογα με την τοποθεσία του τουριστικού γραφείου) τουρίστες από την Ευρώπη (ή στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.λπ.) σε μικρά επαναλαμβανόμενα γκρουπ για αρκετούς μήνες. Από το τουριστικό γραφείο ζητά συνεργασία (ξενοδοχεία, transfers, και λοιπές υπηρεσίες).

Για επισφράγιση της συνεργασίας/συμφωνίας ζητά από το τουριστικό γραφείο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργάτη του ποσό που κυμαίνεται στα 4.300 ευρώ περίπου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μπορεί να σημειώσει ότι τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα στο τουριστικό γραφείο).

“Καμιά δημόσια υπηρεσία δε λειτουργεί με ανάλογο τρόπο”, τονίζει ο HATTA. Και συμβουλεύει τα μέλη του: “Μην προσφέρετε υπηρεσίες σε αγνώστων στοιχειών άτομα ή επιχειρήσεις. Πάντα να προχωρείτε σε έλεγχο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024