Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαθαρές ακτές στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος καθαρισμού των ακτών

Καθαρές ακτές στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος καθαρισμού των ακτών

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την εφαρμογή του προγράμματος καθαρισμού των ακτών του Νομού, προϋπολογισμού ύψους 150.000 ευρώ, με στόχο να καθαρισθούν οι ακτές του Νομού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο […]

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκη<.>ς ανακοίνωσε την εφαρμογή του προγράμματος καθαρισμού των ακτών του Νομού, προϋπολογισμού<...> ύψους 150.000 ευρώ, με στόχο να καθαρισθούν οι ακτές του Νομού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα καθαρισμού των ελληνικών ακτών και χρηματοδοτείται από το ΥΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει δε τον καθαρισμό των ακτών, των τουριστικών παραλίων και θέρετρων, συστηματικά και περιοδικά με συχνότητα 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε να διατηρηθεί το πλήθος των σημάνσεων με γαλάζιες σημαίες καθαριότητας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι ακτές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι πλέον πολυσύχναστες και επειδή η προσέλευση των λουόμενων αλλά και απλών επισκεπτών είναι μεγάλη κατά του θερινούς μήνες προκαλείται έντονη ρύπανση.

Επίσης, αντικείμενο του προγράμματος είναι και η προετοιμασία των ακτών, δηλαδή ο καθαρισμός της ρύπανσης (απορρίμματα, φύκια, κορμοί κλπ) που μεταφέρεται ή ξεβράζεται στις ακτές από τα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα, καθώς επίσης και η εξομάλυνση της επιφάνειας της άμμου που διαταράχθηκε από τις χειμωνιάτικες κακοκαιρίες και τις διάφορες επεμβάσεις του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται με ιδιαίτερα επιτυχία από το 1997 και είναι διάρκειας εννέα εβδομάδων (μέχρι τις 15 Αυγούστου).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024