Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚατσιφάρας: Ερώτηση προς Αβραμόπουλο και Μολυβιάτη για τις καθυστερήσεις στην έκδοση visa

Κατσιφάρας: Ερώτηση προς Αβραμόπουλο και Μολυβιάτη για τις καθυστερήσεις στην έκδοση visa

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2005, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κατσιφάρας σχετικά με […]

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε,<...> την Τετάρτη 20 Απριλίου 2005, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κατσιφάρας σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση visa σε πολίτες ανατολικοευρωπαϊκών – βαλκανικών χωρών, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει στην ερώτηση του τα ακόλουθα:

“Η καθυστέρηση στην έκδοση visa εξακολουθεί να είναι από τα βασικά εμπόδια στην προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες και ιδιαίτερα τις ανατολικοευρωπαϊκές και Βαλκανικές, που σήμερα παρουσιάζουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι αγορές τους έχουν μέλλον. Μόνο από τη Ρωσία, ταξιδεύουν 5.000.000 πολίτες και έχουν γίνει το μήλο της Έριδος για πολλούς προορισμούς.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες ζητούν άμεσες λύσεις και θεωρούν ότι οι αγορές αυτές είναι ικανές να τονώσουν την τουριστική οικονομία από την απραξία, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Πιστεύουν επίσης ότι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις Σένγκεν κατάφεραν και έδωσαν λύσεις – με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ισπανία και Γερμανία – και κατηγορούν την απραξία – αδυναμία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργού Εξωτερικών και συνολικά της Κυβέρνησης να πάρει πρωτοβουλίες προς άρση των εμποδίων.

Οι καταγγελίες για παραοικονομία, που αναπτύσσεται έξω από τα Προξενεία και τις Πρεσβείες πολλαπλασιάζονται, εκθέτοντας τη χώρα μας και σχετίζονται απόλυτα με τη γραφειοκρατική διαδικασία που αφορά στην έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επειδή,

  • Η τουριστική αγορά μας χρειάζεται άμεσα αιμοδοσία από πελάτες χωρών που τώρα αναπτύσσονται και η χώρα μας είναι στις βασικές προτιμήσεις τους.

  • Οι ανταγωνιστές μας τρέχουν πιο συγκροτημένα και μεθοδικά, με στόχο την προσέλκυση και τη διείσδυση στις αγορές αυτές, και οι όποιες καθυστερήσεις δημιουργούν πλεονέκτημα γι` αυτούς.


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθενται να ασχοληθούν με ένα θέμα που είναι ομολογουμένως δύσκολο και πολυδιάστατο, αλλά η λύση του θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας μας;
  2. Έχουν μελετήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων χωρών, που μπορούν να εφαρμοστούν και εδώ στην κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων για έκδοση visa για τη χώρα μας;
  3. Γιατί η Ισπανία έχει δυνατότητα έκδοσης visa σε 24 ώρες και η Ελλάδα δε μπορεί; Και πώς η Γερμανία έδωσε λύση με την εμπορική visa;“.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024