Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚενό στη κοινοτική νομοθεσία για την ασφάλεια πτήσεων ελικοπτέρων τονίζει η Κράτσα
Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Κενό στη κοινοτική νομοθεσία για την ασφάλεια πτήσεων ελικοπτέρων τονίζει η Κράτσα

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια πτήσεων ελικοπτέρων και την αποτελεσματική εποπτεία των ελικοδρομίων, κάνοντας λόγο για κενό στην κοινοτική νομοθεσία, κατέθεσε πριν λίγες μέρες η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού…

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια πτήσεων ελικοπτέρων και την αποτελεσματική εποπτεία των ελικοδρομίων, κάνοντας λόγο για κενό στην κοινοτική νομοθεσία, κατέθεσε πριν λίγες μέρες η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.<...>και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, κυρία Ρόδη Κράτσα, με αφορμή το περιστατικό συμμετοχής ελικοπτέρου σε απόδραση κρατουμένων φυλακών, που σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε σε απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα ελικοδρόμια και οι πτήσεις ελικοπτέρων βρίσκονται εκτός πεδίου εφαρμογής των κοινοτικών μέτρων ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας. Και εξήγησε: “Βάσει του κοινοτικού κεκτημένου σήμερα, τα ελικοδρόμια εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνη όπου τα κράτη – μέλη δεν υποχρεούνται να υπαγάγουν στην κοινοτική νομοθεσία (γιατί κρίνουν δυσανάλογη ή μη εφαρμοστέα για πρακτικούς λόγους μία τέτοια εφαρμογή), αλλά δύνανται να λάβουν εθνικά μέτρα ασφαλείας κατά βούληση. Η κατηγορία αυτή εξαίρεσης αφορά αερολιμένες με ετήσιο μέσο όρο δύο εμπορικές πτήσεις ημερησίως κατ΄ ανώτατο όριο ή στους αερολιμένες εκείνους και στις αποκαλούμενες οριοθετημένες περιοχές, όπου πραγματοποιούνται μόνον πτήσεις γενικής αεροπορίας ή με εμπορική δραστηριότητα που περιορίζεται σε αεροσκάφη μεγίστου βάρους κάτω των 10 τόνων κατά την απογείωση ή με λιγότερες 20 θέσεις”.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει υπόψη όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη – μέλη σε όλους τους τομείς των αερομεταφορών, να συμπληρώσει και να εκσυγχρονίσει το κοινοτικό οπλοστάσιο, ώστε να αντιμετωπίζονται ομοιόμορφα και αποτελεσματικά οι απειλές στον χώρο πτήσεων με ελικόπτερα” τονίζει με τη σειρά της η κυρία Κράτσα και καταλήγει “Για τη χώρα μας, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι το νομικό αυτό κενό που υπάρχει στην εποπτεία και ασφάλεια των ελικοδρομίων, έρχεται να καλύψει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε πρόσφατα ο Υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης και που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία στα διεθνή πρότυπα (Σύμβαση Σικάγου) σε ότι αφορά στην άρτια κατασκευή, την αποτελεσματική λειτουργία και τη μέγιστη ασφάλεια των ελικοδρομίων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024