Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: “Ελληνικός Τουρισμός – ώρα μηδέν”

Λιάσκος: “Ελληνικός Τουρισμός – ώρα μηδέν”

Με αφορμή την ψήφιση αποσπασματικών τροπολογιών που αφορούν τον Τουρισμό στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων, ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος, καταγγέλλει […]

Με αφορμή την ψήφιση αποσπασματικών τροπολογιών που αφορούν τον Τουρισμό στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων<...>, ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανυπαρξία πολιτικών που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν, επισημαίνοντας ότι σε πρόσφατη μελέτη του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, η Ελλάδα θα καταστεί λιγότερο δημοφιλής προορισμός την αμέσως προσεχή χρονιά. Ταυτόχρονα, νέες χώρες εισέρχονται στην τουριστική αγορά και διεκδικούν, αντί παντός τιμήματος, μερίδιο από την παγκόσμια τουριστική "πίττα".

Στην ίδια μελέτη, συστήνεται στην Ελληνική Κυβέρνηση, ότι επιβάλλεται η αλλαγή της στρατηγικής της χώρας, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών και να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., υπογραμμίζει ότι:

"Είναι απορίας άξιον, πως η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί: Για την μείωση του αριθμού των εισερχομένων τουριστών.
Για την σμίκρυνση του χρόνου παραμονής τους.
Για την πτώση της εισοδηματικής στάθμης και της ποιότητας του εισαγόμενου τουρισμού.
Για την πτώση της ποιότητας του προσφερόμενου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την καθολική απουσία ελέγχων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (4.222 καταγγελίες στο ΙΝΚΑ για αισχροκέρδεια και κακή ποιότητα υπηρεσιών την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2001).
Για τις σκληρές συνθήκες ανταγωνισμού που διαμορφώνονται διεθνώς οι οποίες, σε συνδυασμό με το έλλειμμα τουριστικής πολιτικής, οδηγούν τους τουρίστες σε άλλους προορισμούς".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024